TEPSI KEBAB / KEBAB NA PLECHU Z MLETÉHO MÄSA

Velmi jednoduché👍 jednopekáčové turecké jedlo z mletého mäsa 😊 ktorého príprava vás stojí naozaj len pár minút a zvládne ho fakt každý😉 Je naozaj výborné, vrelo odporúčam vyskúšať. Pevne verím, že si ho zamilujete 😉


Prajem dobrú chuť !


____________________________________________________________________________




POTREBUJEME :

1kg mleté hovädzie mäso
1 velká cibula
1 kápia
2-3 strúčiky cesnaku (záleží od velkosti)
Za hrsť petržlenová vňať
1pl ml. červená paprika
1kl Isot
Soľ

Paradajková šťava :
1pl paradajková pasta/ hustý pretlak
1kl oregano
1/2 kl ml.čierne korenie
1dl voda
trochu soli

Okrem toho :
Paradajky
Paprika
Trocha olej
1pl pretlak
Cesnakový jogurt


Komentáre

  1. Už som to sem písal ale niekde nastala chyba a príspevok tu nie je, takže ešte raz (ak ho zmazal admin ako nevhodný tak sa ospravedlňujem, že píšem zasa to isté). Už som toto jedlo skúšal ale výsledok ma vôbec neočarili. Bol to suchý hrubý koláč. Som presvedčený, že chyba bola na mojej strane a rozhodne to nechem vzdať. Takže by som poprosil o info aké hovädzie je najlepšie na tento recep a ako hrubá ma byť vrstva mäsa pred pečením. Mne sa to vôbec tak pekne nespieklo a nepustilo žiadnu šťavu, takže určite som použil moc suché mäso a aj veľa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prepáč že odpovedám až teraz ☺ Naozaj zaujímavé prirovnanie, vraj suchý koláč ☺ Vôbec neviem, že kde sa v tvojom prípade mohla stať chyba, lebo tento kebab už vyskúšalo zopár ludí aj z Varechy a boli velmi spokojní 😊 Mäso treba dať tak, ako je v recepte, čiže 1kg. Ja som kupovala už mleté, polomastné mäso. Čisté bez tuku nie je dobré použiť. Ale počula som napríklad, že sa výborne hodí na to aj mletá hovädzia nožina. V recepte som použila plech s velkostou 36cm a do toho plechu som to rovnomerne všade roztapkala. Neviem ti povedať, že akú hrúbku to malo v tom pekáči 😅 Jednoducho to treba rovnomerne rozťapkať. Ak použiješ menší plech, tak to budeš mať automaticky hrubšie. Je to velmi jednoduchý recept /jedlo a naozaj aj velmi chutné 😊 Skús niekedy znova a treba dávať pozor, aby si nič nevynechal☺ Budem rada, ak sa raz znova ozveš s výsledkom.

      Odstrániť
    2. Určite vyskúšam, preto som sa aj pýtal . Ten priemer plechu je to čo potrebujem vedieť a samozrejme aj mastnosť. Stačí vidieť tvoje fotky aby bolo jasné, že jedlo je super. (a moje aby som vedel, že som urobil chybu) 😂😂 Ďakujem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍