Šparglová omáčka / prívarok
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne Šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle 😉 Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom 😊 Je to velmi jednoduché jedlo a má výbornú chuť. Prílohu si zvolíte už sami, mňe stačia len pečené zemiaky 😉😊
_______________________________________________________________________________
Potrebujeme:
500g biele špargle, 3dl voda, 3dl mlieko 3,5%né, 1pl hladká múka, soľ a citrónová šťava podla chuti
______________________________________________________________________________
1. Použijeme bielu šparglu, tá sa hodí na toto jedlo. Zelenú používam na polievku 😊 Šparglám najprv oblámeme ich spodky/konce, lebo tie sú väčšinou drevené. Netreba ich krájať nožíkom, lebo ako ich budete lámať, to sa odlomí presne tam, kde má 😉 Následne špargle ošúpeme, umyjeme a pokrájame na dlhšie kúsky.
2. Špargle zalejeme 3dl vody, pridáme soľ a uvaríme ich do mäkka. Keď sú špargle mäkké, prilejeme aj 3dl mlieka v ktorom sme rozhabarkovali 1pl múky. Následne celé povaríme niekolko minút a na konci pridáme ešte trocha citrónovej šťavy podla chuti.
3. Ja som upiekla ako prílohu zemiaky dole v rúre. Synom a manželovi som pravdaže musela dať aj kúsok mäsa 😊 ale mňe stačili len zemiaky😉
Omáčka je naozaj výborná 😊 a má jemnú chuť. Odporúčam vyskúšať!
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára