Vyprážaný Camembert s pečenými zemiakmi
Vyprážaný syr je jedna výborná chuťovka 😊 Nemáme ju síce často, ale ak predsa, tak vyprážam väčšinou Camembert. Je velmi chutný, v strede tekutý a nie je po čase ako guma 😅 Čiže sa nemusíte ponáhlať zjesť ho lebo vám znova ztuhne 😅 Tento syr si môžte v klude a pomaly vychutnať. Výborná príloha sú k nemu málo pracné v rúre pečené zemiaky 😊 Naozaj odporúčam!
___________________________________________________________________________
Potrebujeme:
Camembert
Na pečené zemiaky:
Zemiaky, olej, soľ, rasca celá, ml.čierne korenie
Na obalenie:
Strúhanka, vajce, hladká múka
Na vyprážanie:
Olej podla potreby
____________________________________________________________________________
1. Ako prvé si pripravíme suroviny. Neudávam množstvo, každý nech si prispôsobí k počtu stravníkov 😊 Ten kto by nevedel, tak Camembert je výborný syr vhodný na vyprážanie. A aj keď je to jeden z plesňových syrov, jeho chuť nie je príliž aromatická a keď sa vypraží, tak ju skoro vôbec necítiť 😊 My lúbime aj šampiňóny, takže som sa rozhodla okrem syru vypražiť aj tie, pre každého po jednom kúsku 😊
2.Následne syr aj hríby klasickým spôsobom obalíme v trojobale 😊
3. Zemiaky očistíme a pokrájame na hrubé hranolky. Ja som krájala zemiaky bud na 4 časti,alebo na 6, záleží od velkosti zemiaku.
4. Zemiaky dáme na velký plech, dáme na ňe 25ml oleja, sol a rukami dobre premiešame.Nakoniec len vrch posypeme rascou a ml.čiernym korením a dáme piecť do rúry na 200°C cca.50 minút.
5.Medzitým ako sa zemiaky piekli som vypražila syr aj šampiňóny. Mala som doma aj 1 baklažán ešte, tak som vypražila aj ten 😊
Hotové jedlo môžme užaj podávať, lebo najlepšie je to hneď po upečení 😉
Vhodný je k tomu šalát, tatárska, alebo nejaká iná jogurtová omáčka či dressing podla chuti 😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára