Slané jednohubky s plesňovým syrom


Super chutné, krehké chrumkáčiky, ktoré vám zaberú len pár minút 😉 Sú výborné na sviatky, na Silvestra, alebo len tak k telke 😊  Kludne si ich pripravte aj 1-2 týždne vopred, je to trvanlivé pečivko!
________________________________________________________________________    

Cesto:
600g hladká múka, 250g maslo, 150g syr s modrou plesňou, 2pl jogurt biely, 1 bielok, 2pl šťava z citróna, 2kl soľ, 1 Prášok do pečiva (1x15g) 
Na potretie:
1 žĺtok, 1pl mlieko, 1/2kl mletá červená paprika
Na posyp:
Rasca celá


__________________________________________________________________________________________

1. V prvom rade si pripravíme všetko potrebné na cesto. Maslo aj spolu so syrom si ohrejeme na sporáku, ale len natolko, aby sa oboje spustili 😊  Kto plesňový syr nemá velmi v láske, tomu odporúčam ho jednoducho zameniť napríklad na bryndzu 😉
2. V miske si najprv zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Následne pridáme jogurt, bielok, citrónovú šťavu a naše maslo so syrom 😊 Vypracujeme si polomäkké, dosť mastné cesto, ktoré upravíme do bochníka. Hotové cesto dáme na 20 minút do chladničky postáť.
3. Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky a ešte raz ho na trochu pomúčenej doske dobre premiesime. Následne ho vyváľkame do tvaru štvorca/ obdĺžnika na hrúbku 5-6mm. Cesto potrieme paprikovým žĺtkom a posypeme celou rascou. Ja som aj trocha vrch ešte osolila 😊 Následne pokrájame cesto na malé  kocky / jednohubky. Moje mali medzi 3-4 cm.
4. Pečivko poukladáme na plech s papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C  cca.12 minút. Treba si to sledovať. Hotové jednohubky majú mať len na ružovo upečený spodok a na hmat sú ešte trocha mäkké 😊
 Takto krásne v rúre narástli 😉 

Sú lahké a krehučké 😊
Ja ich skladujem v krabici 😊
   Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍