Marinované kura a pečené cibulové zemiaky z jedného plechu
Jednopekáčové jedlá sú nie len výborné, ale vám aj ušetria čas 😊 Toto je taká velmi jednoduchá rýchlovka, ktorej si vlastne už polovicu pripravíte deň vopred, a aj to vás stojí len 10 minút 😉 Na druhý deň " ako by ste našli " 😅 a už len rýchlo všupnete so zemiakmi do rúry ! Za málo práce plný plech jedla pre celú rodinku 😉
__________________________________________________________________________________________
Potrebujeme:
Zemiaky, Kura celé
Marináda na mäso:
8 pl jogurt biely, 3pl klasické grilovacie korenie na kura, 0,5dl olej, 2kl chilli / pul biber
Marináda na zemiaky:
1 velká cibula, 2 strúčiky cesnak, 1/2dl olej, 1kl soľ, 2 kl rasca celá
__________________________________________________________________________________________
1. V prvom rade si už niekolko hodín, alebo aj deň vopred dáme kura do marinády. Na marinádu zmiešame všetko potrebné a vložíme do nej rozkrájané kura. Zakryjeme a odložíme do chladničky. Ja som mala takto marinované v chladničke 2 dni 😊
2. V deň pečenia si ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na hrubšie kruhy. Cibulu a cesnak postrúhame, pridáme olej, soľ a rascu. Napokon to zmiešame so zemiakmi. Táto cibulová " marináda" zemiaky výborne ochutí 😊
3. Napokon už len vložíme všetko na velký plech. Ja som ešte posypala mäso na plechu trochou pul biber/ chilli a oreganom 😊 Nakoniec už len pečieme na 190°C cca.1-1,5h , záleží na rúre lebo každá pečie trocha inak. Jednoducho treba ísť podla oka a aj mäso kontrolovať, ak sa už oddeluje od kosti tak je hotové 😉
K tomu už len nejaký dobrý šalát, alebo niečo kyslého zaváraného a môžme podávať 😉
Prajem dobrú chuť !
Joj Cesminka, milujem Tvoje jedlá z jedného pekáča, pravidelne ich robievam a toto urobím určite...mňam😘
OdpovedaťOdstrániťAhoj Mikinka ☺ som rada, že sa ti aj tento recept páči, je to tiež skvelé jedlo 😉 Verím, že aj tentoraz budeš spokojná!
Odstrániť