Krémová polievka z červenej šošovice ( Mercimek çorbası )
Rada by som sa s vami podelila o dalšiu skvelú polievku z červenej šošovice 😊 Je velmi jednoduchá, rýchla a naozaj len z mála surovín 😊 Ale nech vás to nemýli, lebo táto polievka má výbornú chuť a v tureckej kuchyni je jednou z najobľúbenejších šošovicových polievok 😉
__________________________________________________________________________________________
Potrebujeme:
1x 250ml hrnček červená šošovica, 1 velká cibula, 2 strúčiky cesnak, 1pl (kopcovitejšia) hladká múka, 1,5L voda, Soľ, Mleté čierne korenie, Pul biber/ Chili vločky, Olej podla potreby
__________________________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetko potrebné 😊 Cibulu si nakrájame na drobno a cesnak nastrúhame.
2. V jednom hrnci si rozohrejeme potrebné množstvo oleja a opečieme na ňom cibulu a postrúhaný cesnak. Následne pridáme 1pl múky a necháme chvílku spolu tiež poškvrčať. Nakoniec pridáme opláchnutú šošovicu a zalejeme 1,5litrom vody. Dáme soľ podla potreby, pulbiber/chili a ml.čierne korenie podla chuti -ja som dala po 1/2kl z oboch 😊 A už len necháme celé na strednom ohni variť.
3. Ked je už šošovica priam rozvarená, mixérom ju rozmixujeme celkom do hladka. Ak treba, tak podla chuti pridáme ešte trochu soli a poprípade aj ml.čierne korenie. Ak vám bude polievka prihustá, tak dolejte trošku vody a chvílku ešte povarte 😊
Polievka je výbornej chuti, je jemná a krémová. Podáva sa s klasickým pečivom/chlebom, ale skvelo sa k nej hodí aj Börek, Gözleme, Lángoš alebo dobrý Posúch 😉 Podla chuti si ju každý môže v tanieri ochutiť ešte aj pár kvapkami citrónu 😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára