Poaça / Tuniakové Poača
Výborné slané kysnuté pečivo, plnené tentoraz obľúbenou pizzovou/tuniakovou plnkou🙂 Výborne sa hodí na desiatu do školy aj do práce👍 Vrelo odporúčam, pečivko je výborné😉
_____________________________________________________________________________
Cesto:
1kg hladká múka, cca.5,5-6dl mlieko, 2dl olej, 2 bielky, 42g droždie čerstvé, 1,5pl soľ
Plnka:
400g konzerva sterilizované šampiňóny, 200g syr strúhaný, 180g konzerva tuniakové filé v oleji, 1 cibula, soľ, oregano, kečup
Na potretie:
2 žĺtky
____________________________________________________________________
1. V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku so soľou. Potom pridáme olej, bielky a v 3dl mlieku napučané droždie. Tých zvyšných cca.2,5-3dl mlieka pridávame postupne pri vypracúvaní cesta👍 Vypracujeme si polomäkké cesto, ktoré sa už oddeluje od misky. Cesto si nakoniec krátko vymiesime do bochníka a necháme 1h kysnúť.
5. Naplnené poača dlaňou trochu spučíme, poukladáme na plech s papierom a natrieme vrch žĺtkom premiešaným s pár kvapkami vody👍
Poača pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C cca.25 minút.
Poača sú výborné👌 Cesto lahučké. Zvonka sú jemne chrumkavé a zvnútra mäkučké🥰😉
Hodia sa na desiatu do školy, do práce, ale aj ako príloha k polievkam👌
Plnky je v nich naozaj dosť a chutia úžasne😉👍
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára