Paradajková omáčka na zimu ( základ na omáčky Bolognese/ Tuniaková)
Výborná omáčka z letných surovín, plná pravej chuti voňavej zeleniny, na ktorej si môžte pochutnať v takejto podobe aj v zime🥰👍Túto omáčku robievam ako ZÁKLAD na Bolognese omáčku, alebo Tuniakovú omáčku. Pravdaže môžte z tohto základu vykúzliť aj nejakú inú, vašu obľúbenú omáčku🙂 Okrem Leča, je to jedna z mojich zaváraných každoročiek👍Nieje nič lepšieho, než si zavariť do zásoby zopár flašiek, aby aj cez zimu boli vaše jedlá plnohodnotné a chutné🥰👌
______________________________________________________________________________
Potrebujeme:
5kg paradajky, 2kg paprika, 1kg cibula, 3dl olej, 2dl cukor kryštál, 4pl Salça/paradajková pasta, 3pl kopcom mletá červená paprika, cca.3pl soľ, 1pl mleté čierne korenie, 10g bazalka drvená, 10g oregano
______________________________________________________________________________
1. Zeleninu si najprv dobre umyjeme. Papriku pokrájame na malé tenké kúsky, cibulu na drobno a paradajky tiež na menšie kusy. Je to chutnejšie a aj oku lahodiace, ked tam v omáčke neplávajú velké šupky😅👍
Ja som ju pomaly varila dokopy 2 hodiny. Chcela som ju mať trocha hustejšiu🙂
Omáčku dáme do fliaš, poriadne zakrútime a otočíme hore dnom. Necháme takto celkom vychladnúť👍 Ja odkladám vždy takto, bez sterilizovania a nikdy sa mi nič nepokazilo. Jedine musíte dávať pozor na to, aby ste mali dobré vrchnáky a nie s nejakou chybou👍 Z tejto dávky mi vyšlo 10ks 7decových fliaš.
Omáčka je naozaj výborná🥰 Neskôr, podla toho že akú omáčku budete z nej pripravovať, pridáte ostatné už klasické prísady. Ja napríklad do Bolognese dám mleté mäso a dochutím ešte cesnakom a rascou. Prípadne ešte oregano👍 Keď robím tuniakovú, tak tam dávam už jedine tuniakové filé v oleji. Nedochucujem ničím iným🙂 Poprípade zvyknem omáčku trošku zahustiť škrobom, to preto aby omáčka zjemnela a mala peknú hladkú chuť🥰👌 Fantázia je jednoducho vo vašich rukách, vytvorte si z tohto základu vašu obľúbenú omáčku na cestoviny👍😉
Komentáre
Zverejnenie komentára