Pečené Ančovičky (HAMSI TAVA)
💯Fantastické, velmi jednoduché jedlo z malých rybičiek😉 V Turecku je to najmä teraz v sezóne velmi populárne a žiadané jedlo, ktoré sa pripravuje vonku na uliciach hneď za čerstva👍 Ja vám v tomto videu ukážem, že ako jednoducho si tieto fantastické rybičky pripravíte aj vy doma👌 My ich naozaj zbožňujeme! Môžu sa jesť s chrbtovou kosťou, ale aj bez. Turci ich väčšinou pripravujú a jedia s kosťami/s chrbticou😅 no ale to už je vec zvyku🙂 Mňe osobne chutia viac vykostené a preto vám vo videu ukážem môj jednoduchý spôsob ich vykostenia😉 Toto jedlo naozaj vrelo odporúčam každému, kto má ryby rád a má možnosť dostať sa k rybičkám. A v žiadnom prípade nevynechajte tú prílohu s ktorou sú tieto rybky jednoducho úžasne chutné😋👌 Táto cibulová príloha je vhodná nie len k rybe, ale sa podáva aj k mäsitým jedlám👍
Budem velmi rada, ak mi po skúške dáte v komentároch vedieť 😉
Prajem dobrú chuť‼️
P.S- Kukuričná múka sa používa preto, lebo neprihorí a upečie sa pekne do chrumkava. Nepoužívajte inú múku!
--------------------------------------------------------
POTREBUJEME:
∘ 1 kg Ančovičky
∘ 6 pl kukuričná múka (podla možnosti hladká)
∘ 1 kl ml. červená paprika
∘ 1/2 kl ml. čierne korenie
∘ 1 kl sol'
Na prílohu:
∘ 1 velká cibula
∘ 1 kl Sumak (turecke korenie)
∘ 1 kl sol'
∘ Citrón
Komentáre
Zverejnenie komentára