Krehké cesto, sladká plnka a priam bez práce🙂 Nie každý to vie s kysnutým cestom, alebo nie každý má na kysnuté cesto čas, alebo náladu😅 A práve vtedy sú takéto recepty výborným riešením. Tieto rožky sú síce s droždím, ale s cestom sa nečaká a ani kysnúť nemusí. Stačí zamiešať a pracovať s ním. A to hádam zvládne už naozaj každý👍😉
_____________________________________________________________________
Potrebujeme:
Cesto:
500g hladká múka, 100g cukor kryštálový, cca.2,5dl mlieko, 1/2dl olej, 1 žĺtok, 1kl prášok do pečiva, 1kl soľ, 7g sušené droždie (1 balenie)
Plnka:
500g jemný krémový tvaroh, 2pl vanilkový puding v prášku, 2ks vanilkový cukor, 1/4kl soľ, 1,5dl cukor kryštálový, hrozienka
Na potretie:
1 vajce, trocha olej
_______________________________________________________________________
1. V miske zmiešame najprv múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a sušené droždie. Potom pridáme olej, žĺtok a mlieko. Vypracujeme od polomäkkého trochu mäkšie cesto, ktoré sa pomerne ešte lepí🙂 Poprášime ho múkou a bez miesenia upravíme do tvaru bochníka. Cesto dáme bokom a ideme si pripraviť plnku...
2. Na plnku si zmiešame jemný tvaroh, vanilkový a kryštálový cukor, soľ, puding a hrozienka. Cukor si môže dať každý podľa seba, ja som dala 1,5dl.
3. Cesto vyklopíme na dosku, vyváľkame a rozdelíme na trojuholníky. Na každý trojuholník dáme bohato plnku. Podla toho aké velké chcete mať rožky, podla toho si cesto rozdelíte buď na 8 alebo na 12 častí🙂
4. Tam kde nieje plnka cesto natrieme trocha olejom a trojuholník skrútime do tvaru rožka. Nekrútte ani pritesno ani privoľne👍
5. Rožky poukladáme na plech s papierom a natrieme vajcom, ktoré sme rozmiešali s trochou oleja. Rožky dáme ihneď piecť na 190°C cca.20-25 minút, záleží od vašej rúry.
A tu sú už krásne upečené rohlíčky🤩🤩 Ak chcete môžte, ale nemusíte ich za horúca natrieť kúskom masla. Vyskúšajte ako vám viac budú chutiť😊
Cesto je viditelne pekné krehké a samo o sebe velmi chutné😍
Namiesto tvarohu môžte dať aj orechy, mak, nutellu... Plnka je už na vás😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára