Raňajková syrovo-zeleninová praženica


Raňajky sú v mnohých rodinách velmi dôležité. U nás doma si tiež dáme na raňajkách záležať a to najmä cez víkendy keď je každý doma a môžme sa spoločne naraňajkovať🙂 Na naše spoločné raňajky zvyknem obmieňať rôzne omelety a praženice. Táto je tiež jedna z našich obľúbených stálíc😊 




_________________________________________________________________________



Potrebujeme:

4-5 paprík strednej velkosti, 2 cibule, 200g syr v slanom náleve, 6 vajec, olej, soľ





_________________________________________________________________________






1. Mnou udané suroviny sú skôr orientačné, keďže toto jedlo si každý môže prispôsobiť aj podla seba a aj podla počtu stravníkov🙂 Ja mám doma ešte zopár paprík zo záhradky. To boli už tie menšie, ku koncu zberu a preto som ich dala do tohto jedla až 8kusov. Keď použijete normálnej, alebo strednej velkosti tak vám stačia 4-5. Papriky pokrájame na tenučké krátke pásiky, to krajšie vyzerá a aj sa to skôr udusí👍 Cibulu si pokrájame na drobné kocky. Vajíčka dáme vždy podla oka a podla vašej chuti, viac či menej.


2. Do panvici na rozohriaty olej dáme cibulu aj s paprikou a trocha celé osolíme. Premiešame, prikryjeme a necháme udusiť do mäkka. Na konci môžme trošku aj kde-tu nechať opiecť, aby to dostalo lepšiu chuť. 


3. Kým sa zelenina dusí si pripravíme syr. Ja používam turecký kravský syr v slanom náleve. Ale kludne použite aj iný, vami dostupný syr v slanom náleve🙂 Budeme potrebovať 1 takýto kruh, ktorý rozmrvíme na drobno.


4. Keď je už zelenina hotová dáme na ňu náš rozmrvený syr a necháme bez miešania pár minút, aby sa poriadne ohrial a začal už pomaly aj rozpúšťať.  Napokon polejeme celé rozšlahanými vajíčkami. 


5. Bez akéhokolvek miešania necháme, aby sa vajíčka udusili/upiekli🙂 Ja zvyknem jedine trošku párkrát varečkou akoby medzeri/ zárezy spraviť aby sa to zvrchu tekuté vajce zošmyklo na spodok😊 Ak chcete môžte nakonci na 2-3 minútky celé zakryť pokrývkou a potom sa aj ten vrch vlastne od tej teploty sám už dorobí👍


A tu sú už hotové raňajky😉 My máme radi na jemno upečené vajíčka, keď je ešte kde-tu trocha tekuté. A miešať ich tiež pri pečení vôbec nezvyknem, lebo takto to zostane pekne v celku a vláčne🥰 Ale to už je na každom že ako si to pripraví.


U nás sa toto pripravuje na raňajky, ale kludne to môže byť aj chutná večera. Najlepšie sa k tomu hodí chlieb, alebo pečivo😊

Prajem dobrú chuť !




Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍