Hráškový Ryžo-bulgur Pilav / Bezelyeli Pilav

Velmi chutný a jednoduchý Pilav s hráškom. Robievam ho rada, je jeden z našich najobľúbenejších 😊 Kombinácia ryže a bulguru je chuťovo výborná a hodí sa ako príloha k rôznym mäsitým, aj zeleninovým jedlám 😊😉 Určite neolutujete ak vyskúšate.



______________________________________________________________________



Potrebujeme:
Ryža 3dl, Bulgur 2dl, Hrášok mrazený 450g, Voda na podliatie 1L, Maslo 82%né 50g, Soľ 2kl



____________________________________________________________________________




1. Pripravíme si všetko potrebné a už vopred si odmeráme 3dl ryže a 2dl bulguru. Bulgur som použila celozrnný, ale aj na hrubo drvený je dobrý.


2. Na troche oleja si dáme najprv 2-3 minútky poškvrčať ryžu a bulgur. Následne pridáme hrášok a zalejeme dostatkom vody. Ja som dala 1L, ale kludne si môžte aj od oka, alebo ako ste zvyknutý 😊 Nakoniec dáme 2kl soli, premiešame a už len do stredu vložíme kúsok masla. Zakryjeme a necháme dusiť, celkom klasicky ako ryžu. Ja osobne zvyknem 1-2x počas dusenia aj premiešať.


A tu máme už hotový Pilav 😊😉 Kombinácia ryže a bulguru je naozaj velmi chutná už sama o sebe, ale takto s hráškom je tiež výborná 😉 Kludne môžte tento Pilav podávať s pečeným mäsom, mäsom na šťave, alebo s rôznymi zeleninovými jedlami. Vlastne ku všetkému čo vám pasuje 😊

Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍