V rúre pečená kozľacinka s paprikou

 

Kozľacie mäso patrí u nás doma medzi obľúbené a to najmä pečené🙂 Vždy keď máme možnosť sa k tomuto mäsku dostať, tak ho pripravím aj na tento skvelý a pritom velmi jednoduchý spôsob😊 Ak máte tú možnosť, určite toto jedlo vyskúšajte priatelia!!!





________________________________________________________________________



Potrebujeme:

Mäso kozľacie, Čerstvú papriku, soľ, oregano, mleté čierne korenie, vodu na podliatie, trochu olej




_________________________________________________________________________





1. Kozľacie mäso môžte použiť aké máte. Ja tu mám stehno a rebrá, tieto časti lúbime najviac pečené🙂


2. Pripravíme si aj všetko ostatné čo budeme potrebovať. Nieje toho naozaj veľa, použijeme okrem soli len mleté čierne korenie a oregano. Ako sa hovorí "menej je niekedy viac" 🙂 tak to platí aj tu v tomto recepte. Iné koreniny nie sú potrebné, jedlo bude fantasticky chutné aj takto👍 Dalej si pripravíme aj zopár paprík.


3. Mäso pozakrajujeme, aby všade zmäklo rovnako. Rebrá krájať netreba, len stehno, lebo to je hrubé. Mäso dobre osolíme, posypeme korením a oreganom.


4. Pekáč vytrieme trochu olejom, poukladáme doňho mäso a dáme do vopred rozohriatej rúry na 200°C. Necháme ho tam dovtedy, kým sa celé mäso poriadne neprehreje a začne sa už akoby piecť👍 Potom pekáč vyberieme, mäso pootáčame a podlejeme 1/2L vriacej vody. Ja som kde-tu ešte pri kosti zakrojila, aby mi lepšie sadlo na pekáči🙂


5. Celé zakryjeme dobre alobalom a dáme späť do rúry, ale stíšime ju na 170°C a necháme mäso 1,5h piecť. Pravdaže ak je mäso pokrájané na menšie kusy, tak by mala postačiť aj 1hodina🙂 Treba si to prispôsobiť.


6. Mäsko je po 1,5h krásne mäkučké🥰 krásne sa oddeluje od kosti. Na spodku pekáča zostala aj trochu chutná šťava🙂


7. Následne poukladáme naše papriky  a dáme pekáč naspäť do rúry, ale teplotu zvýšime na 190°C. Teraz sa mäso má vlastne len krásne opiecť🙂 Zatiaľ kým sa mäso opečie, tak aj papriky zmäknú a dodajú chuť.


A tu je už hotové jedlo😉😉 Krásne opečené a fantasticky voňavé!!!








Mäsko je krásne mäkučké a jemné😊 Úžasnú chuť mu dodalo nie len oregano, ale aj zelená paprika.


Podávať k mäsu môžte chlieb, alebo inú prílohu. My sme mali okrem chleba aj ryžu🙂


Prajem dobrú chuť !




Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍