SLIVKOVÉ GOMBÓCE PODĽA MOJEJ MAMY❤


Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Je to klasické múčne jedlo, ktoré pozná väčšina z nás a ktoré pripomína detstvo🙂 Teraz je najvhodnejší čas si ich pripraviť keďže je sezóna sliviek, ale pravdaže pochutnať si na nich môžte hocikedy aj počas roka👍 Určite vyskúšajte priatelia, sú naozaj úžasné!!!!




_____________________________





Krátky popis postupu:

Uvarené zemiaky si popučíme, trochu osolíme a zmiešame s múkou. Máme dostať polomäkké, jemné cesto.
Slivky zmiešame s cukrom a kakaom. Cukor aj kakao si môžte dať podla chuti.
Cesto vyváľkame na hrúbku cca.7mm a pokrájame ho na štvorce. Na každé cesto dáme 1,5 slivky a dobre uzavrieme. Máme dostať tvar gule /gombóca🙂 Gombóce dávame do vriacej, trocha osolenej vody. Keď gombóce vyplávajú na vrch, odvtedy počítame čas a varíme ich 10 minút.
Hotové vyberieme z vody a premiešame s kúskom masla.
V panvici si rozohrejeme olej, pridáme strúhanku a za častého miešania ju pomaly opečieme pekne do hneda. Ešte do horúcej strúhanky pridáme kryštálový aj práškový cukor a premiešame. Gombóce premiešame so strúhankou a môžme podávať👌👌👌



__________________________________




Potrebujeme:

Cesto:
1kg zemiaky
350g hladká múka
Trocha soli

Plnka:
Slivky
Kakao
Práškový cukor

Na obalenie:
300g strúhanka
200ml práškový cukor
100ml kryštálový cukor
50ml olej

- trocha masla na uvarené gombóce





Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Lahučké tvarohové koláče

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍