Tava s kozľacím mäsom

 


Toto skvelé a pritom velmi jednoduché turecké jedlo je teraz v lete priam neodmyslitelné🙂 V záhradách sú čerstvé zrelé paradajky a papriky, ktorých chuť sa v zimnom období s obchodnými nedá ani porovnať🙂 My doma toto jedlo zbožňujeme. Na tomto jedle je dobré aj to, že môžte mäso kludne obmieňať. Ja robím raz kuracie, raz jahňacie a raz zasa kozľacie🥰 Kedy aké máme doma. Nech už dáte ale ktorékolvek, Tava bude chutiť vždy úžasne!!!!! 




______________________________________________________________________





Potrebujeme:


1kg paradajky, 5-6 pariky, 1 cibula, cca. 650g kozľacie mäso, 1/2pl mletá červená paprika, 2kl oregano, 2kl Isot, 50g maslo 82%né, Soľ podla chuti, Trochu olej




_______________________________________________________________________





Je čas čerstvej zeleniny v záhrade a keďže máme aj my svoju, tak varím dobré jedlo o to s väčšou radosťou🥰❤ Tava je u nás po celú sezónu velmi často na stole👍







‐-------------------------------------------------------------------


1. Tentoraz som do Tavi použila kozľacinku. V podstate môžte použiť hociktorú časť, ale ja tu mám podbrušnú časť, ktorá má aj dosť mäsa aj dosť tuku. Na toto jedlo sa hodí výborne🙂 Má 650g , ale čo sa mäsa týka, to kludne použite aj viac, dodá jedlu ešte mäsovejšiu chuť👍😊



2. Mäso si pokrájame na malé kúsky, cca.1,5cm🙂


3. V panvici rozohrejeme olej, dáme mäso, trochu osolíme a necháme zakryté dusiť.


4. Mäso si samé pustí šťavu v ktorej sa dusí, ale tá šťava väčšinou nepostačí na jeho zmäknutie a preto treba medzitým, keď už vidíte, že vlastná šťava mäsu vyvrela, treba trochu podliať vodu a zakryté udusiť až do mäkka👍🙂


5. Medzitým ako sa nám mäso dusí, si pripravíme zeleninu. Paradajky pokrájame na maličké kúsky, cibulu na drobno a papriku tiež na tenké malé kúsky. Papriku kludne môžte dať akú máte, kludne môžte pridať aj kápiu, ale štiplavú papriku. Viac ako 5-6 paprík ale nedajte, inak sa stratí chuť mäsa🙂 Jedine ak by ste dali viac aj mäsa🙂


Koreniny sem vela nejdú. Je to velmi jednoduché jedlo do ktorého ide len mletá paprika, Oregano, Isot a soľ. Maslo dajte jedine to riadne čiže 82%né, lebo to maslo dodá Tave úžasnú príchuť👍


6. Keď máme už mäso mäkké, necháme do narýchlo kde-tu opiecť. Dodá to jedlu ešte lepšiu príchuť👍

7. Napokon pridáme našu pokrájanú zeleninu, soľ podla potreby a všetky ostatné koreniny. Dobre premiešame a zakryté necháme variť až do mäkka. Zelenina si pustí sama dosť šťavy a počase krásne zmäkne🙂



Hotové jedlo je úžasne šťavnaté a voňavé😍 




Najčastejšie sa je s chlebom, ktoré sa mačká do taniera😊 ale kludne k tomu môžte podávať aj ryžu, alebo nejaké zemiaky.





Prajem dobrú chuť !





Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌