Muffiny s broskyňami a čokoládou ( v mlieku máčané)

 

V poslednom čase sú Muffiny u mojich detí dosť obľúbené a robím ich často. Sú fantasticky chutné, rýchlo hotové a ich príprava zaberie len pár minút👍 Tentoraz s broskyňami a čokoládou🥰🤩 Ich extra super vláčnosť im dodáva namáčanie do mlieka po upečení. Tento malý trik používam pri viacerích muffinoch a nedám naň dopustiť😉👍Sú jednoducho fantastické a naozaj ich vrelo odporúčam vyskúšať! 




_________________________________________________________________________





Potrebujeme:

Cesto:

200g hladká múka, 50g polohrubá múka, 250ml cukor kryštál, 2 vajíčka, 1/2dl olej, 1,5dl mlieko, 2ks van.cukor, 7,5g prášok do pečiva, 1/2kl soľ , Kôra z 1/2 citróna

Okrem toho:

Broskyňe, čokoláda, cca.1,5dl mlieko+ 1 vanilkový cukor na namáčanie





_________________________________________________________________________





Broskyňe sú jedno z mojich najobľúbenejších ovocí❤ A keďže máme to šťastie mať až 4 stromíky, tak nám dozrievajú postupne za sebou a môžme si na nich pochutnať až do jeseňe😍 Pečiem z nich aj výborné kysnuté koláče, alebo tieto skvelé Muffiny👌👌





1. Broskyňe si očistíme a pokrájame na primerané kúsky. Budeme potrebovať asi 4-5 kusov, záleží od velkosti. Dalej si nalámeme čokoládu. Ja som použila mliečnu, ale kludne dajte aj bielu, alebo inú podla vašej chuti🙂



2Na cesto si najprv všetko odvážime, odmeriame a rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej suché prísady a do druhej mokré/ tekuté🙂 Nakoniec to len metličkou zmiešame do hladkej masy.



3. Do pekáča pokladieme papieriky na muffiny a naplníme ich do polovice cestom. Dáme najprv broskyňe a potom čokoládu. Nakoniec zakryjeme zvyšným cestom.



4. Môžme dať aj na vrch ešte kúsky nalámanej čokolády a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C 20 minút👍




5. Počkáme kým nám muffiny celkom vychladnú a potom si v malej nádobe zohrejeme mlieko na horúco.
Každý muffin namočíme do mlieka na 4-5 sekúnd- treba počítať🙂 Muffin sa vám nemá rozmočiť, len rychlo trošku vrch nasiaknuť.



Ponamáčané muffiny necháme aspon 3-4 hodiny odstáť, aby to nasiaknuté cesto znova pekne stuhlo a po "namáčaní" nebolo ani stopy🙂 Ja ich vždy robím pár hodín pred konzumovaním, alebo kludne aj deň vopred🙂 Vtedy sú najsamlepšie!!!


Muffiny sú úžasné, ako chuťovo, tak aj cesto👍 Sú mäkučké a vláčne, to mlieko im tiež dodá aj na chuti, nielen na vláčnosti😉


Prajem dobrú chuť !!!




Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌