Jahňacie mäso v paradajkovo-paprikovej zmesi ( Tepsi kebab)


Fantastické jedlo, ktoré sa hodí na obed aj na večeru. Najlepšie na ňom je to mačkanie chleba do tej výbornej šťavnatej paradajkovo-paprikovej zmesi, v ktorej sa mäso pieklo👍😉 




____________________________________________________________________________




Potrebujeme:

2kg jahňacie mäso, 1kg paradajky, 7-8 paprík, 1kl mletá červená paprika, 1kl soľ,  Voda na podliatie cca.1/2L, cca.80g maslo, Oregano, Soľ, Mleté čierne korenie




____________________________________________________________________________




1. Na toto jedlo som použila z chrbtovej časti- kríže/driek jahňaťa. Má to aj pekné bočné mäso/ časť🙂 Je aj krásne mastné, čo je pri pečení velmi dôležité a aj chuť je ovela lepšia ak je mäso mastnejšie👍 Kludne môžte použiť aj inú časť jahňaťa, napríklad stehno prepílené/pokrájané na 2cm hrubé plátky, alebo aj rebrá.



2. Keďže sa táto časť len tak nožíkom pokrájať nedá, manžel mi to sekerkou rozsekal na moje želanie na 4 hrubšie kusy🙂 


3. Dalej potrebujeme len soľ, mleté čierne korenie a oregano.


4. Mäso dobre osolíme, posypeme mletým korením a aj oreganom. Poukladáme ho na suchý plech a dáme do rúry na 200°C. Mäso sa musí len rýchlo opiecť a chytiť trochu farby👍To je približne taká 1/2 hodinka, záleží od rúry. 


5. Keď nám už mäso chytilo farbu, vyberieme pekáč, mäso podlejeme 1/2L vody a zakryjeme celé alobalom. Dáme späť do rúry, znížime teplotu na 170°C a necháme piecť 1hodinu.


6. Zatiaľ si pripravíme našu zeleninu. Paradajky a papriku si pokrájame. Použiť môžte hociakú papriku, ale ak chcete mať jedlo celkom rovnakou chuťou, tak odporúčam z tých 8 paprík aspoň 6 kápií🙂 Nemusia byť velmi veľké, stačí stredné. 


7. Pokrájanú zeleninu si v malom sekáčiku pomixujeme. Nepomixujeme ju ale do hladka, len tak na 50% , nech ostanú ešte pekné kúsky🙂 Do pomixovanej zeleniny pridáme 1kl mletú papriku a 1kl soli. Dobre premiešame a dáme zatiaľ bokom.


8. Po 1h pečenia mäso skontrolujeme a ak je už mäkké, mäso pootáčame a rozdelíme okolo našu zeleninu. Na vrch poukladáme aj pár kúskou masla, ktoré dodá úžasnú chuť🙂 Pekáč dáme naspäť do rúry, pridáme na 190°C a pečieme cca.35 minút. Za ten čas sa celá zelenina prehreje a aj trocha povarí/podusí s mäsom. Tá zelenina musí poriadne prevrieť🙂 


Môj manžel si počas pečenia rozmyslel, že on tam chce mať na vrchu aj pár kusov celých paprík😅 tak som počas pečenia rýchlo vytiahla pekáč a pokládla tam zopár paprík🙂


A takto nádherne chutne a lákavo vyzerá už hotové jedlo😊🥰 Tá vôňa je jednoducho fantastická!!!!




Najlepšie je to s chlebom, alebo pečivom, ktoré si namáčame do výbornej šťavy/zmesi🥰👌 Mäsko je mäkučké a šťavnaté. Vrelo odporúčam vyskúšať, je to úžasné jedlo s úžasnou chuťou!!!







Prajem dobrú chuť !  



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍