ŽIHĽAVOVÝ PRÍVAROK👌👌 ŽIHLAVA NA SPÔSOB ŠPENÁTU
Skvelé jedlo zo zdravej Žihlavy na spôsob prívarku, alebo Špenátu. Žihlava je zdravá, liečivá rastlina, ktorú môžte použiť nie len na čaj, ale aj v kuchyni na varenie🙂 Používa sa rovnako ako napríklad špenát. U nás doma je každoročne od Jari na našom stole, zbieram ju v prírode, rastie najmä pri potokoch🙂 Pravdaže aj pichá, takže ju ludia zbierajú väčšinou v rukaviciach. Ja osobne ju zbieram len tak bez rukavíc😅 a ako je aj tu vo videu vidno, tak ju bez rukavíc aj krájam😊 Zbiera sa vždy mladá Žihlava a odstrihne sa vždy len tá vrchná pólka rastliny - tá je vždy čerstvá a mladá. Už staršiu, alebo rozkvitnutú Žihlavu na varenie nezbierajte. Staršie rastliny treba obstrihať a oni potom znova krásne vyženú😊 Neváhajte priatelia a vyskúšajte toto velmi jednoduché a aj lacné jedlo!!! Ten kto chce si môže do prívarku počas varenia pridať aj smotanu na varenie, alebo časť vody nahradiť mliekom🙂 Je to vaše rozhodnutie, celkom podla chuti.
Budem velmi rada, ak mi po skúške dáte v komentároch vedieť😉
Prajem dobrú chuť❗❗
--------------------------------------------------------
POTREBUJEME:
∘ Mladú žihlavu cca. 3 velké hrste
∘ 800 ml voda
∘ 1 velká cibula
∘ 1 pl kopcom kukuričná múka
∘ 2 strúčiky cesnak
∘ Mleté čierne korenie a soľ podla chuti
∘ Olej podla potreby
Vynikajúci nápad, určite vyskúšam!
OdpovedaťOdstrániťZdravím🙂 Je to skvelé jedlo, u nás je to už každoročka. Poteším sa vašej odozve potom🙂
Odstrániť