Toto skvelé jedlo robievam už zo 20 rokov. Je to niečo ako guláš v kombinácii so zeleninou🙂 Najlepšiu a aj výnimočnú chuť tam dodá karfiol. Toto jedlo sa hodí na obed i na večeru😊
___________________________________________________________________________
Potrebujeme:
1kg hovädzia nožina, 1 karfiol, 2-3 velké mrkvy, 2 zemiaky, 1 velkú cibulu, 1pl kopcom mletá červená paprika, 1pl kopcom paradajkové pyré/pretlak, 1kl mleté čierne korenie(alebo podla chuti), Soľ podla potreby, cca.3L vody na doliatie, olej
___________________________________________________________________________
1. Pripravíme si všetko potrebné na prípravu. Karfiol strednej velkosti, umyjeme a následne ho rozoberieme/pokrájame na menšie kúsky. Mrkvu pokrájame na tenšie kruhy/polokruhy, zemiaky tiež na menšie kusy a cibulu nadrobno. Mäso zvyknem nakrájať na menšie kúsky. Použila som hovädziu nožinu a aby tam bolo aj trocha mastnoty, tak som pridala aj kúsoček z rebra🙂 ale inak to nieje nutné, väčšinou robievam čisto len z nožiny🙂
Do tohto jedla ide len mletá paprika, pretlak/pyré, čierne korenie a soľ🙂 A musím vám povedať, že táto jednoduchosť je na tomto jedle to najlepšie. Tým že tam nedáte kopu rôzneho korenia, tým sa vlastne zachová a zároveň vynikne tá pravá chuť surovín😉😊
2. Cibulu si zosklovatíme na oleji. Pridáme papriku, necháme pár sekúnd poškvrčať a dáme mäso. Osolíme dobre a zakryté necháme dusiť, aby si pustilo vlastnú šťavu👍 Ja zvyknem dať pre istotu aj pár kvapiek vody, aby sa mäso nezačalo náhodou pripekať ešte predtým než by sa začalo dusiť keďže zo začiatku tak nieje žiadna tekutina🙂
3. Keď si už mäso pustilo dostatok šťavy, zalejeme ho s 2L vody, osolíme a necháme variť do mäkka. Ja zvyknem dať na 30 minút do kuchty🙂 je to rýchlejšie.
4. Keď je už mäso mäkké, pridáme karfiol a mrkvu. Zemiaky trocha neskôr, lebo tie sa rýchlo uvaria. Dalej dáme za 1kopcovitú PL hustý pretlak/pyré, mleté čierne korenie, soľ podla potreby a celé to ešte podlejeme podla potreby-ja som dala ešte 1L vody. Premiešame a varíme zo 15-20 minút a až keď je karfiol polomäkký, tak až potom pridáme aj zemiaky🙂 Nakoniec už len dovaríme celkom do mäkka.
Tento Eintopf je naozaj výborný, vrelo ho odporúčam vyskúšať😉👍Šťavy má mať akurát, keďže je to skôr Guláš a nie polievka.
Podáva sa najčastejšie s chlebom, ale výborne sa k nemu hodí aj Bulgur pilav👌 🙂
Tento Pilav je môj najobľúbenejší zo všetkých.. Cibulovo-maslový 😍😍😍
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára