Jemná hrachová polievka / Sarı bezelye çorbası


Výborná a velmi jednoduchá polievka zo žltého suchého hrachu. Je to len jedna z mnohých chutných polievok, varených z tejto strukoviny🙂👍



__________________________________________________________________________




Potrebujeme:

250g žltý suchý hrach, 1 zemiak, 1 cibula, 1L kurací vývar, 1L voda, 2ks bobkový list, 1kl rímska rasca mletá (kimyon), 1/2kl mleté čierne korenie, Soľ podla potreby, citrón podla chuti, mäta sušená 2pl





___________________________________________________________________________




1. Žltý hrach si vopred na pár hodín namočíme do vody, aby sa nám nevaril strašne dlho🙂 Dalej si pokrájame zemiak, cibulu na drobno, pripravíme 1L mäsového vývaru, ja som dala kurací. A prichystáme aj všetky potrebné koreniny.



2. Cibulu si zosklovatíme na oleji, pridáme hrach, zemiak,, zalejeme vývarom a aj dolejeme ešte aspoň 1L vody. Dáme bobkové listy, mleté korenie, kimyon, podla potreby soľ a necháme variť dovtedy, kým sa nám hrach už viditelne rozvára🙂


3. Uvarené rozmixujeme do hladka. Teraz je vlastne na vás, že či si polievku ponecháte takto ako je, alebo pridáte mätu a ešte zo 10 minút povaríte🙂Musím povedať, že oboje verzie sú velmi chutné. Môžte aj tak spraviť, že si polovicu polievky ponecháte bez mäty a polovicu dovaríte s mätou a citrónom🙂


Polievku môžte podávať s rôznym pečivom, poača, börek, lángoš atď 👍🙂


Polievka je velmi chutná, je jemnej krémovej chuti😊




Či už s mätou, alebo bez, verím že vám bude chutiť😉🤩



Prajem dobrú chuť !



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Lahučké tvarohové koláče

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍

Marinované pečené zemiaky a kuracie mäso z jedného plechu