Supervláčne banánovo- čokoládové muffiny (v mlieku máčané)

 

Fantasticky chutné, rýchle koláčiky, ktoré zvládne každý👍 Tentoraz s banánom a čokoládou🥰🤩 Ich super vláčnosť im dodáva namáčanie do mlieka po upečení. Tento malý trik používam pri viacerích muffinoch a nedám naň dopustiť😉👍Sú jednoducho fantastické a naozaj ich vrelo odporúčam vyskúšať! 



___________________________________________________________________________




Potrebujeme:

Cesto:

200g hladká múka, 50g polohrubá múka, 250ml cukor kryštál, 2 vajíčka, 1/2dl olej, 1,5dl mlieko, 2ks van.cukor, 7,5g prášok do pečiva, 1/2kl soľ

Okrem toho:

Banány, čokoláda, cca.1,5dl mlieko na namáčanie



___________________________________________________________________________





1. Pripravíme si zrelé banány, podla velkosti 3 alebo 4 kusy a pokrájame ich. Čokoláda môžte bud len mliečnu, alebo aj bielu ako ja🙂 Ja som dala tentoraz mliečnu s drvenými orieškami🙂 Čokoládu si polámeme na kocky.



2. Na cesto si najprv všetko odvážime odmeriame a rozdelíme do dvoch misiek, do jednej suché prísady a do druhej mokré/ tekuté🙂 Nakoniec to len metličkou zmiešame do hladkej masy.


3. Do pekáča pokladieme papieriky na muffiny a naplníme ich do polovice cestom. Dáme najprv banány a potom mliečnu čokoládu. Nakoniec zakryjeme zvyšným cestom.


4. Na vrch nakladieme ešte kúsky nalámanej bielej čokolády a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C 20 minút👍


5. Počkáme kým nám muffiny celkom vychladnú a potom si v malej nádobe zohrejeme mlieko na horúco.


6. Každý muffin namočíme do mlieka na 3-4 sekundy- treba počítať🙂 Muffin sa vám nemá rozmočiť, len rychlo trošku vrch nasiaknuť. 


Ponamáčané muffiny necháme aspon 3-4 hodiny odstáť, aby to nasiaknuté cesto znova pekne stuhlo🙂 Ja ich vždy robím pár hodín pred konzumovaním, alebo kludne aj deň vopred🙂 


Muffiny sú úžasné, ako chuťovo, tak aj cesto👍 Sú mäkučké a vláčne, to mlieko im tiež dodá aj na chuti, nielen na vláčnosti😉




Banán a čokoláda je fantastická kombinácia, ktorá neuveritelne ladí s týmto vláčnym lahučkým cestom🥰😉 Verte mi, že keď raz takto muffiny vyskúšate, už inak robiť nebudete!!!!




Prajem dobrú chuť !


Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍