Poğaça/ Pórovo-syrové Poača
Poača patrí medzi najčastejšie a najobľúbenejšie pečivo v tureckej kuchyni🙂 Ak obľubujete pór, tak určite vyskúšajte túto skvelú kombináciu póru a syra v jemnom slanom ceste👍🤩 My máme túto kombináciu velmi radi🙂
_________________________________________________________________________
Cesto:
1kg hladká múka, 1,5dl olej, 2pl cukor kryštál, 1,5pl soľ, 1dl jogurt, 2 bielky, cca.4,5dl mlieko, 42g droždie
Plnka:
2ks pór čerstvý, 200g syr kravský v slanom náleve(turecký syr)
Na potretie:
2 žĺtky, trocha vody
Na posyp:
Černuška, Sezam biely
_________________________________________________________________________
1. V miske si najprv premiešame múku, soľ a cukor. Následne pridáme v 3dl mlieku napučané droždie, olej, bielky, jogurt a vypracujeme si polomäkké, jemné cesto, ktoré sa už oddeluje od misky. Tých zvyšných cca.1,5dl mlieka pridávame postupne pri vypracúvaní cesta👍 Nakoniec pomocou trochy múky si cesto krátko vymiesime do tvaru bochníka a zakryté necháme 1hodinu kysnúť.
Tu sú už voňavé, krásne upečené Poača🤩😉
Komentáre
Zverejnenie komentára