Mahluta çorbası / turecká polievka z červenej šošovice
Rada by som sa s vami podelila o dalšiu velmi dobrú tureckú polievku🙂 Aj táto je síce z červenej šošovice, ale chuťovo je predsalen celkom iná, než tie klasické. Svojej jedinečnej chuti vdačí vopred opečenej mäte a rímskej rasce🙂 Ja ju môžem len vrelo odporučiť každému, kto má turecké polievky rád. Je naozaj fantastická🥰 Jedna z mojich najobľúbenejších😊
___________________________________________________________________________
Potrebujeme:
250ml červená šošovica, 100ml ryža, 1 cibula, 2 strúčiky cesnak, 1pl kopcom Salça/paradajkové pyré, 2kl kopcom Kimyon/rímska rasca mletá, 1/2pl mletá červená paprika, Soľ podla chuti, cca.2,5L voda na podliatie
Na opečenie:
cca.25ml olej, 3pl kopcom mäta sušená
Na dochutenie:
Citrónová šťava
___________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny čo budeme potrebovať. Cibulu si pokrájame na drobno a cesnak zatial len očistíme🙂 Ja tu mám ešte zo záhrady taký miniatúrny cesnak😅 ktorého som použila tolko, aby zodpovedalo dvom strúčikom🙂 Mätu mám tiež nasušenú po celých lístkoch, takže pri použití ju len rozdrvím.
Polievka je výborná a sýta🙂 Verím, že vám bude chutiť!!!
Ahoj...zajtra skúšam...dám vedieť výsledok :-)
OdpovedaťOdstrániťPekne zdravím🙂 Verím, že bude chutiť👍
OdstrániťTento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániť