Jemný medový koláčik s mrazeným ovocím
Toto je jeden z najlepších a najjednoduchších koláčikov čo poznám🙂 Med, ktorý sa použije namiesto cukru mu dodá úžasnú chuť a vôňu🥰 Ovocie zasa kyslovkavú nôtu👍Môžte si ho upiecť naozaj hocikedy. Je úžasný s čerstvým ovocím, ale aj cez zimu ked nieje čerstvé ovocie, tak je velmi dobrou alternatívou na pečenie aj mrazené. Najmä jahody, maliny, alebo nejaké bobulové ovocie🙂
________________________________________________________________________
Potrebujeme:
5vajec, 500g hladká múka, 500g med, 1/2kl soľ, 1(15g)Prášok do pečiva, 1pl kopcom škorica mletá, 1,5dl olej, 1dl mlieko, 500g mrazené jahody alebo iné ovocie
________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetky potrebné prísady. Mrazené ovocie môžte použiť podla chuti aj maliny, alebo čučoriedky. Ja som použila naše mrazené jahody zo záhradky🙂 V sezóne čerstvého ovocia môžte kludne použiť čerstvé ovocie👍 Čo sa týka medu, jeho udaného množstva sa nebojte😅 Ide o 1/2kila múky ktorá tú sladkosť aj vsaje a aj jahody sú kyslovkavé🙂 Verte, že koláč presladený určite nebude😉👍
3. Poukladáme naše ešte zmrznuté ovocie a dáme piecť do rúry, ktorú sme si vopred rozohriali na 180°C cca.35 minút. Treba si to sledovať a urobiť skúšku ihlou👍
Upečený koláčik necháme vychladnúť🙂
Koláčik je jemný, vláčny a chutí naozaj úžasne😍👌 Ten med a tá škorica mu dáva nádych perníka a tie jahody trochu kyslosti🙂 Tieto kombinácie sa skvelo doladujú👌
Fantastický je aj na druhý deň, by som povedala dokonca že je ovela lepší než v deň pečenia😉👍
Komentáre
Zverejnenie komentára