Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu
Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať👌😉 Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické! Verte, že budete výsledkom velmi prekvapený🙂 Ak máte radi jednopekáčové jedlá, neváhajte a prekvapte rodinku týmto skvelým a pritom málo pracným jedlom👌🥰
______________________________________________________________________
Potrebujeme:
Na köfte:
1kg hovädzie mleté mäso, 1 velká cibula, 1 vajce, 1 žemla, 1pl mäta sušená, 2kl paprika mletá červená, 2kl Sumak, 1kl mleté čierne korenie, 1,5kl soľ
Okrem toho:
3dl ryža, 1L vývar hovädzí (alebo bujón)
3 velké zemiaky
_______________________________________________________________________
1. Ako prvé si namočíme ryžu na 1hodinu. Následne zmiešame všetky udané prísady na naše köfte. Žemlu si namočíme do vody, vyžmýkame a rozdrobíme do mäsa. Cibulu si postrúhame, použijeme bud 1 velkú, alebo 2 menšie. Hotovú masu na köfte necháme 1hodinu postáť kým sa nám aj ryža močí🙂
2. Po uplynutí času vytvarujeme menšie köfte podlhovastého tvaru. Očistíme a na hrubé plátky nakrájame zemiaky.
A tu je už hotové, fantasticky voňavé jedlo🤩👌 Tá vôňa je naozaj úžasná🥰😉
A zostáva nám už len servírovať 🤩👍Verím, že vám toto jedlo bude chutiť tak, ako nám🥰
Podávať k tomu môžte šalát, niečo kyslé zavárané, cibulu, alebo aj kompót🙂
Prajem dobrú chuť !
Cesminaz ahoj... Tvoje recepty je fakt lepsie neotvárať 🤤👍😂
OdpovedaťOdstrániťZdravím🙂 To beriem ako kompliment😆🥰 Vdaka.
OdstrániťZatiaľ to odhadujem na víkend (možno už aj piatok). Prosím ťa aké mäso si použila? Predpokladám, že niečo mastnejšie aby neboli suché po upečení. Alebo tym, že su podliate vývarom natiahnu ho a nevyschnú?
OdpovedaťOdstrániťZdravím🙂 Použila som trocha mastnejšie mäso ano. Naposledy ked som bola u mäsiara tam mal nakrájané kúsky mastnejšieho mäsa, vraj to je z rebier a z brušnej časti, vraj to je velmi dobré na köfte a lahmacun😁 tak som dala zomlieť viac kíl👍No a použila teraz to. Neboj sa, vôbec nič nieje suché, všetko je krásne šťavnaté. Ono sa to robí v tom vývare, ten nedovolí vysušiť nič🙂 Tú namočenú žemlu tiež nevynechaj! Verím, že budeš spokojný, daj potom vedieť. Nám toto jedlo velmi chutí🙂
OdpovedaťOdstrániťJedlo je výborné, aj keď som použil už až moc suché mäso, ale vzhľadom na šťavnatosť celého jedla to nejaký zásadný vplyv nemá. V každom prípade nabudúce dám mastnejšie. Takto pripravená ryža je výborná, takže zemiaky mi prišli trochu zbytočné, nabudúce skúsim mrkvu. A celkovo budem asi častejšie robiť tieto tvoje jednopekáčové jedlá s mletým mäsom (keďže mleté mäso máme doma veľmi radi).
OdpovedaťOdstrániťZdravím🙂 Vdaka pekne za tvoju odozvu, som rada že jedlo chutilo🙂 Čo sa týka zemiakov, ak nechceš tak ich nabudúce vynecháš. Ja si myslím, že v tom pekáči pekne ukážu a aj dajú trocha chuti do celého jedla🙂 Ako píšeš, kludne skús aj s mrkvou prečo nie😊
Odstrániť