Tvarohové koláče s chrumkavým povrchom

Tvarohových koláčov je naozaj mnoho a predsa ich nikdy nie je dosť 😊 Chcem sa s vami podeliť o ďalšie fajnové koláče, ktoré sú u nás doma velmi oblúbené.  Sú výnimočné ich strúhankovo-cukrovým, chrumkavým povrchom 😊😍  Verím, že tieto koláče s jemným cestom, šťavnatou tvarohovou plnkou a sladkým chrumkavým povrchom zachutia aj vám 😉😊
_______________________________________________________________________

Cesto:
500g hladká múka, 100g polohrubá múka, 100g cukor kryštál, 2Pl jogurt biely, 0,5dl olej, 1 žĺtok, cca.3-3,25dl mlieko, 21g droždie čerstvé, 0,5kl soli
Plnka:
500g tvaroh jemný krémový, 2 Pl vanilkový puding v prášku, 4-5Pl cukor kryštál, 1ks vanilkový cukor
Na obalenie:
2dl strúhanka, 2Pl cukor kryštál, 1 bielok
_______________________________________________________________________

1. V jednej miske si najprv lyžicou premiešame obe múky, cukor a soľ. Následne pridáme olej, žĺtok, jogurt a v 2dl mlieku napučané droždie. Zvyšných cca. 1-1,25 dl mlieka pridávame postupne podla potreby pri vypracúvaní cesta. Máme dostať od polomäkkého trocha mäkšie, trocha lepivé cesto, ktoré ešte pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka. Cesto nakoniec poprášime trochou múky a necháme 30-40 minút na teplom mieste kysnúť. 

2. Kým nám cesto kysne, si pripravíme všetko na tvarohovú plnku, ktorú si zmiešame ale až tesne pred plnením koláčov.Cukor si do plnky môže dať každý podla chuti. Dalej si pripravíme strúhanku, ktorú zmiešame s cukrom a bielok,aby sa nám tá strúhanka na koláče nalepila 😊  Podla chuti môžte zamiešať do strúhanky kludne aj vanilkový cukor, alebo dokonca aj škoricu 😊 

3.  Z nakysnutého cesta urobíme valec,ktorý pokrájame na 10-11 rovnakých kúskov. Každý jeden kúsok znova zlahka premiesime do bochníka a necháme ich 10 minút postáť. Následne bochníčky vyválkame na 10-11cm, naplníme tvarom, podla fotiek dobre uzavrieme a uzavretou stranou nadol ukladáme na pomúčenú dosku. Ja som naplnila pár kúskov aj našou oblúbenou kombináciou tvaroh- lekvár 😍😊 

4. Koláče po jednom namáčame najprv do bielka a následne do strúhanky. Poukladáme ich na plech s papierom troška ďalej od seba a následne do každého koláča 2-3x zastrihneme.

5. Koláče dáme ihned piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180°C na cca.25 minút. Pre istotu si to treba ale sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

Koláče sú lahučké a mäkké, ale povrch majú chrumkavý 😊 Sú velmi chutné a fajnové 😍 Verím, že vám budu chutiť!


  Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌