Špenátom a syrom plnené kuracie prsia v trojobale
Vyprážané mäso, alebo kuracie rezňe sú všeobecne v domácnostiach velmi oblúbeným jedlom 😋 a sú už vlastne takou " klasikou" 😊 A práve preto, aby to nebolo vždy len také klasické, sa velmi rada s vami podelím o náš obľúbený receptík na fajnové šťavnaté kuracie prsia 😍
______________________________________________________________________
Potrebujeme:
Kuracie prsia, čerstvý špenát, syr tvrdý
Okrem toho:
trojobal, olej na vysmážanie
Na ochutenie:
sol a mleté čierne korenie
____________________________________________________________________
Fotopostup
1. V tomto recepte treba použiť suroviny podľa počtu stravníkov. Ja tu mám 5ks kuracích pŕs, čiže z jedného kuraťa máte pre 2 osoby 😊 Dalej klasický tvrdý syr nakrájaný na hrubšie plátky a čerstvý špenát. Ja som použila za poriadne 2 hrste špenátu.
2.Aby sa nám do pŕs zmestilo čím viac špenátu, tak ho na pár sekúnd dáme do vriacej vody, aby zmenšil svoj objem.
3. Kuracie prsia narežeme tak, aby sa nám vytvorilo také " vrecko" 😊 ktoré budeme plniť. Nakoniec to vrecko z vnútra osolíme a okoreníme mletým korením.
4. Naplníme dobre špenátom a vedla vopcháme plátok syra. Ja som špáratkom neschytávala, podľa mňa to nieje potrebné, ale kto chce môže 😊 Nakoniec som plnené prsia trocha osolila ešte aj zvonku.
5. Následne plnenené prsia obalíme klasicky v trojobale a vysmažíme v dostatočnom množstve oleja. Piekla som ich zakryté na strednom ohni a otáčala 2x.
Prajem dobrú chuť!
1. V tomto recepte treba použiť suroviny podľa počtu stravníkov. Ja tu mám 5ks kuracích pŕs, čiže z jedného kuraťa máte pre 2 osoby 😊 Dalej klasický tvrdý syr nakrájaný na hrubšie plátky a čerstvý špenát. Ja som použila za poriadne 2 hrste špenátu.
2.Aby sa nám do pŕs zmestilo čím viac špenátu, tak ho na pár sekúnd dáme do vriacej vody, aby zmenšil svoj objem.
3. Kuracie prsia narežeme tak, aby sa nám vytvorilo také " vrecko" 😊 ktoré budeme plniť. Nakoniec to vrecko z vnútra osolíme a okoreníme mletým korením.
4. Naplníme dobre špenátom a vedla vopcháme plátok syra. Ja som špáratkom neschytávala, podľa mňa to nieje potrebné, ale kto chce môže 😊 Nakoniec som plnené prsia trocha osolila ešte aj zvonku.
5. Následne plnenené prsia obalíme klasicky v trojobale a vysmažíme v dostatočnom množstve oleja. Piekla som ich zakryté na strednom ohni a otáčala 2x.
Je to výborné a jednoduché jedlo na ktorom si určite pochutí celá rodinka 😉😊
Už si len zvoliť prílohu! 😍😋
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára