Jemná cícerová polievka s pórom a mrkvou
____________________________________________________________________
Potrebujeme:
1 pór čerstvý, 2-3 mrkva, 850g cícer konzerva, 1l voda na doliatie, 0,5l vývar hovädzí, 50g maslo, trocha oleja, 5-6 stoniek petržlenovej vňate, 1-2kl mäta sušená, soľ a citrón podla potreby
____________________________________________________________________
1. Budeme potrebovat 1 velký pór, celý aj so zelenou časťou. Ďalej 2-3 stredné mrkvy, 1 konzervu sterilizovaného cíceru a aspon 0,5 l hovädzieho vývaru. Pór podla potreby umyjeme a nakrájame. Mrkvu postrúhame na hrubo.
2.Do hrnca dáme trocha oleja a maslo. Pridáme čerstvú zeleninu, trocha ju osolíme a zakrytú podusíme skoro už do mäkka. Následne zeleninu vyberieme z hrnca, dáme cícer aj so šťavou,1 l vody a vývar. Takto necháme varit 10-15 minút. Môj vývar bol velmi silný, takže stačilo 1/2 litra, ale kludne si môzte vývarom nahradit aj väčšiu čast vody.
3.Po cca. 15ich minutách varenia ponorným mixerom celé do jemna pomixujeme a dáme naspät zeleninu. Pridáme trocha nakrájanej petržlenovej vňate a za1-2 kl mäty. Necháme spolu takto už len dovarit takých 10 minút. Na konci dochutíme citrónom 😊
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára