Poača plnené mletým mäsom / Kıymalı poğaça
Poača je jedno z najoblúbenejších pečív v tureckej domácnosti 😊 Dajú sa plniť naozaj rôzne. Tieto sú s výbornou mäsovou plnkou 😊😉
__________________________________________________________________________
Cesto:
600g Hladká múka, cca.2,5dl voda, 2Pl jogurt, 1 bielok, 0,5dl olej, 21g droždie čerstvé, 1kl soľ
Plnka:
400g mleté mäso hovädzie, 1 velká cibula, 1 velký strúčik cesnaku, 2Pl Salça( paradajková pasta) , 1 hrsť čerstvá mäta, 1kl Isot, 1kl kopcom paprika mletá červená, 0,5kl čierne mleté korenie, 0,5dl olivový olej, 3Pl strúhanka, Sol podla chuti
Na potretie:
1 žltok
Na posyp:
Rasca čierna / Černuška
____________________________________________________________________________
1.V miske si najprv lyžicou premiešame múku a sol. Následne pridáme jogurt,bielok, olej a v 1,5dl vody rozmiešané droždie +1kl cukor. Zvyšnú vodu cca.1dl prilievame postupne počas vypracúvania cesta. Konečné cesto má byť polomäkké, jemné a má sa oddelovať od misky. Cesto ešte na konci pomocou trošky múky len krátko premiesime do bochníka a necháme na teplejšom mieste nakysnúť cca.30-35minút
2. Zatial kým nám cesto kysne si urobíme plnku. Mleté mäso, pokrájané lístky mäty, postrúhanú cibulu a cesnak, pretlak,olej, strúhanku a všetky koreniny zmiešame v jednej miske. Hotové dáme zatial bokom.
3.Nakysnuté cesto vyváľkame na velký kruh a pokrájame ho na trojuholníky. Na každý dáme poriadne plnku a zlahka stočíme do tvaru rohlíčka. Pokladieme ich na plech s papierom, natrieme žĺtkom ktoré sme zmiešali s pár kvapkami vody a posypeme černuškou / čiernou rascou. Napokon dáme piecť do rúry, ktorú sme si vopred rozohriali na 180°C cca.25-30 minút. Záleží od rúry.
Prajem dobrú chuť!
__________________________________________________________________________
Cesto:
600g Hladká múka, cca.2,5dl voda, 2Pl jogurt, 1 bielok, 0,5dl olej, 21g droždie čerstvé, 1kl soľ
Plnka:
400g mleté mäso hovädzie, 1 velká cibula, 1 velký strúčik cesnaku, 2Pl Salça( paradajková pasta) , 1 hrsť čerstvá mäta, 1kl Isot, 1kl kopcom paprika mletá červená, 0,5kl čierne mleté korenie, 0,5dl olivový olej, 3Pl strúhanka, Sol podla chuti
Na potretie:
1 žltok
Na posyp:
Rasca čierna / Černuška
____________________________________________________________________________
1.V miske si najprv lyžicou premiešame múku a sol. Následne pridáme jogurt,bielok, olej a v 1,5dl vody rozmiešané droždie +1kl cukor. Zvyšnú vodu cca.1dl prilievame postupne počas vypracúvania cesta. Konečné cesto má byť polomäkké, jemné a má sa oddelovať od misky. Cesto ešte na konci pomocou trošky múky len krátko premiesime do bochníka a necháme na teplejšom mieste nakysnúť cca.30-35minút
2. Zatial kým nám cesto kysne si urobíme plnku. Mleté mäso, pokrájané lístky mäty, postrúhanú cibulu a cesnak, pretlak,olej, strúhanku a všetky koreniny zmiešame v jednej miske. Hotové dáme zatial bokom.
3.Nakysnuté cesto vyváľkame na velký kruh a pokrájame ho na trojuholníky. Na každý dáme poriadne plnku a zlahka stočíme do tvaru rohlíčka. Pokladieme ich na plech s papierom, natrieme žĺtkom ktoré sme zmiešali s pár kvapkami vody a posypeme černuškou / čiernou rascou. Napokon dáme piecť do rúry, ktorú sme si vopred rozohriali na 180°C cca.25-30 minút. Záleží od rúry.
Poača sú krásne upečené 😉 Voňavé s jemným chrumkavým povrchom 😍
Plnka je velmi chutná a je jej naozaj bohato v každom kúsku 😉😊 Výborné sú s polievkou, alebo aj s dobre vychladeným Ayranom. Verím, že Vám Poača budú chutiť 😉
Prajem dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára