Poğaça / Poača s mletým mäsom

 


Výborné Poača s chutnou mäsovou plnkou👌 Hodia sa na naraňajky a na obed k polievke, ale aj na desiatu a výlety😉 Výborne sa k nim hodí aj studený Ayran.



_______________________________________________________________________




Cesto:

600g hladká múka, 1dl olej, 1dl jogurt, 1 bielok, 21g droždie čerstvé, 2,5dl mlieko, 1,5kl soľ, 1pl cukor kryštál


Plnka:

600g mleté mäso hovädzie, 1 cibula, 1 zväzok petržlenová vňať, 1pl salça/paradajková pasta, 1pl ml.červená paprika, 1-2kl Isot, 2kl Sumak, 1/2kl ml.čierne korenie, 1kl ml.rasca, Soľ podla chuti

Na potretie:

1 žĺtok, trocha vody

Na posyp:

Čierna rasca/ Černuška




_______________________________________________________________________





1. Múku, soľ a cukor najprv premiešame lyžicou. Pridáme olej, jogurt a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Poprášime ho múkou a krátko vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme utierkou a necháme cesto 40-45 minút kysnúť.



2. Zatial si zamiešame našu mäsovú plnku. Cibulu si postrúhame, vňať pokrájame na drobno. Hotovú plnku necháme zatial bokom🙂


3. Nakysnuté cesto na trochu pomúčenej doske vyváľkame na velký kruh a následne ho pokrájame na 12 častí.


4. Na každé cesto dáme rozvnako plnku a len jemne zakrútime do tvaru rožka👍 Následne Poača poukladáme na plech s papierom.


5. Natrieme im vrch žĺtkom zmiešaným s pár kvapkami vody a posypeme Černuškou. Černuška dá tú úžasnú tureckú chuť pečivu🙂 Nakoniec Poača pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C cc.25 minút.

Upečené Poača nechávam takto bokom vychladnúť, to aby spodok velmi od plnky nezmäkol🙂





Poača sú výborné, lahučké a mäkké. Mäsová plnka je šťavnatá a chutí naozaj velmi dobre🥰

Prajem dobrú chuť !



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Lahučké tvarohové koláče

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍

Marinované pečené zemiaky a kuracie mäso z jedného plechu