Poğaça / Poača s mletým mäsom
Výborné Poača s chutnou mäsovou plnkou👌 Hodia sa na naraňajky a na obed k polievke, ale aj na desiatu a výlety😉 Výborne sa k nim hodí aj studený Ayran.
_______________________________________________________________________
Cesto:
600g hladká múka, 1dl olej, 1dl jogurt, 1 bielok, 21g droždie čerstvé, 2,5dl mlieko, 1,5kl soľ, 1pl cukor kryštál
Plnka:
600g mleté mäso hovädzie, 1 cibula, 1 zväzok petržlenová vňať, 1pl salça/paradajková pasta, 1pl ml.červená paprika, 1-2kl Isot, 2kl Sumak, 1/2kl ml.čierne korenie, 1kl ml.rasca, Soľ podla chuti
Na potretie:
1 žĺtok, trocha vody
Na posyp:
Čierna rasca/ Černuška
_______________________________________________________________________
1. Múku, soľ a cukor najprv premiešame lyžicou. Pridáme olej, jogurt a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Poprášime ho múkou a krátko vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme utierkou a necháme cesto 40-45 minút kysnúť.
Upečené Poača nechávam takto bokom vychladnúť, to aby spodok velmi od plnky nezmäkol🙂
Komentáre
Zverejnenie komentára