Dusený karfiol na vajci



Toto jednoduché jedlo poznám ešte z domu, robievala nám ho mama. Pravdaže cez leto, alebo v sezóne karfiolu, keď už sme ho mali aj v záhrade🙂 Dá sa spraviť aj čisto karfiol, ale pomiešaný s trochou zemiakov bude jedlo trocha sýtejšie. Pre ešte lepšiu chuť sa môže pridať už podla vlastnej chuti aj paprika, zelená fazuľka, paradajka. Jedlo je fakt variabilné a dá sa vždy trocha obmieňať🙂👍 





_____________________________________________________________________________



Potrebujeme:

1 karfiol, 2 väčšie zemiaky, 1 cibula, 3-4 vajíčka, 2 papriky, soľ a olej podla potreby



_____________________________________________________________________________




1. Pripravíme si všetko potrebné. Karfiol si umyjeme a pokrájame na stredne velké kusy. Zemiaky pokrájame na tenšie polokruhy a cibulu nadrobno. Papriku som pokrájala na tenšie krúžky. 



2. Na oleji si zosklovatíme a aj trochu opečieme cibulu. Pridáme papriku a necháme tiež trocha poškvrčať. Následne dáme karfiol, osolíme a zakryté dusíme do polomäkka.


3. Keď je karfiol polomäkký, pridáme zemiaky, trochu ešte dosolíme a zakryté už len dodusíme celkom do mäkka. Kým karfiol celkom zmäkne, dovtedy aj zemiaky budú celkom mäkké. Zemiakom vela času netreba preto sa dávajú až neskôr ku karfiolu🙂  Nakoniec, keď už máme všetko mäkké, zalejeme celé rozšlahanými vajíčkami a trochu popečieme. 


A už len podávame👍Jedlo je naozaj velmi chutné a lahké. Mňe zakaždým pripomenie moje detstvo a vyvolá spomienky🥰🥰



Podávať k tomu môžte niečo kyslé, podla mňa sa zavárané k tomu hodí najlepšie👍 ale ak chcete dajte si k tomu kludne čerstvý šalát alebo aj kompót. Ja k tomu chleba jesť nezvyknem, ale kto chce tak nech si dá🙂👍






Prajem dobrú chuť !




Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍