Toto jednoduché jedlo poznám ešte z domu, robievala nám ho mama. Pravdaže cez leto, alebo v sezóne karfiolu, keď už sme ho mali aj v záhrade🙂 Dá sa spraviť aj čisto karfiol, ale pomiešaný s trochou zemiakov bude jedlo trocha sýtejšie. Pre ešte lepšiu chuť sa môže pridať už podla vlastnej chuti aj paprika, zelená fazuľka, paradajka. Jedlo je fakt variabilné a dá sa vždy trocha obmieňať🙂👍
_____________________________________________________________________________
Potrebujeme:
1 karfiol, 2 väčšie zemiaky, 1 cibula, 3-4 vajíčka, 2 papriky, soľ a olej podla potreby
_____________________________________________________________________________
1. Pripravíme si všetko potrebné. Karfiol si umyjeme a pokrájame na stredne velké kusy. Zemiaky pokrájame na tenšie polokruhy a cibulu nadrobno. Papriku som pokrájala na tenšie krúžky.
2. Na oleji si zosklovatíme a aj trochu opečieme cibulu. Pridáme papriku a necháme tiež trocha poškvrčať. Následne dáme karfiol, osolíme a zakryté dusíme do polomäkka.
3. Keď je karfiol polomäkký, pridáme zemiaky, trochu ešte dosolíme a zakryté už len dodusíme celkom do mäkka. Kým karfiol celkom zmäkne, dovtedy aj zemiaky budú celkom mäkké. Zemiakom vela času netreba preto sa dávajú až neskôr ku karfiolu🙂 Nakoniec, keď už máme všetko mäkké, zalejeme celé rozšlahanými vajíčkami a trochu popečieme.
A už len podávame👍Jedlo je naozaj velmi chutné a lahké. Mňe zakaždým pripomenie moje detstvo a vyvolá spomienky🥰🥰
Podávať k tomu môžte niečo kyslé, podla mňa sa zavárané k tomu hodí najlepšie👍 ale ak chcete dajte si k tomu kludne čerstvý šalát alebo aj kompót. Ja k tomu chleba jesť nezvyknem, ale kto chce tak nech si dá🙂👍
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára