KÖFTE😋 / TURECKÉ MÄSOVÉ PLACKY- FAŠÍRKY👍
💯Výborné a velmi jednoduché placky z mletého mäsa, ktoré máte na stole za pár minút😉 Tieto takpovediac klasicke, jednoduche Turecké fašírky, sú v tureckej kuchyni velmi obľúbeným jedlom. Köfte sa pripravuje najmä na víkendové raňajky, ked si rodinka väčšinou dlhšie pospí a vy máte tú česť im pripraviť "pravdaže s láskou" takéto fajné raňajky a tou skvelou vôňou ich vylákať z posteli😉😅👍 Aj tieto klasické, najjednoduchšie Köfte majú zopár variácií, ktoré sa môžu trochu od seba líšiť, ale to záleží nie len od krajiny, ale aj od každej domácnosti, ale fakt tie rozdiely zvyknú byť len minimálne😊 Napríklad v jednom korení, alebo či niekto dá strúhanku a niekto nie. Základ klasického, domáceho Köfte zostáva vždy rovnaký a to je hovädzie mäso, cibula, sol a petržlenová vňať👍 Ja sama ich robím doma hned niekolko velmi chutných verzií, ale tento recept ktorým sa dnes s vami podelím, patrí medzi tie najjednoduchšie😊👍 Korenina Sumak, ktorú som v tomto recepte použila, je možno pre niekoho neznáma. Má trocha kyselkavú chuť a dodá Köfte lepšiu chuť. Ale ak ju vynecháte sa tiež nič nestane, Köfte bude výborné aj bez toho. Sóda bikarbóna dodá mäsu trocha lahkosti. Čo sa týka klasickej mletej rasce, tú Turci nepoužívajú, ale ja som časom zistila, že s pridaním aspoň troškou tejto rasce, bude Köfte chutnejšie, kedže rasca zvýrazní chuť mäsa👌Vyskúšajte sami toto skvelé a jednoduché jedlo. Ako prílohu si kludne dajte niečo podla chuti, u nás sú najčastejšie a najobľúbenejšie hranolky, alebo len tak jednoducho medzi žemlu🥰😋
--------------------------------------------------------
POTREBUJEME:
∘ 1 kg mleté mäso hovädzie
∘ 1 zväzok petržlenová vňat'
∘ 1 cibula
∘ 1 bielok
∘ 2 kl sumak
∘ 1/2 kl sóda bicarbóna
∘ 1/2 kl mletá rasca (klasicka)
∘ 2 pl strúhanka
∘ Sol'
Komentáre
Zverejnenie komentára