Jedno z našich obľúbených jedál z čerstvej mladej fazuľky😊 Je to velmi jednoduché, ale chuťovo výborné hlavné jedlo, ktorému skvelú chuť dodá aj kúsok jahňacieho mäsa. Podávať ho môžte s chlebom, alebo aj s ryžou👍 Vrelo odporúčam, je to skvelý obed, alebo večera😉👍
__________________________________________________________________________
Potrebujeme:
500-600g mladá zelená fazulka, 500g jahňacie mäso(stehno), 2-3 papriky čerstvé, 4-5 velké paradajky, 2 zemiaky, 1 cibula, 1/2pl mletá červená paprika, 50g maslo 82%né, sol podla potreby, trocha oleja, voda na podliatie
__________________________________________________________________________
1. Na toto jedlo sa najčastejšie používa ešte malá, tenká fazulka. Malá fazulka sa nám aj rýchlejšie uvarí a v jedle aj krajšie ukáže😉👍Budeme jej potrebovať cca.500-600g
2. Fazulku len umyjeme, papriku a paradajky pokrájame na menšie kúsky a cibulu nadrobno. Zemiaky si len očistíme a neskôr ich potom pokrájame🙂 Mäso som dala zo stehna, ale nie len čisté mäso, je na ňom aj trocha kosti🙂 Mäso si pokrájame na menšie kocky/kúsky.
3. Na oleji najprv zosklovatíme cibulu a následne pridáme mletú papriku a spolu pár sekúnd necháme poškvrčať. Pridáme mäso, osolíme a zakryté necháme dusiť do polomäkka. Ak treba, tak počas dusenia ešte podlejeme troškou vody.
4. Keď máme už mäso do polomäkka uvarené, pridáme fazulku, paradajky a papriku. Všetko dobre osolíme, premiešame a podlejeme dostatočným množstvom vody. Pridáme maslo a na väčšie kusy pokrájané zemiaky a zakryté necháme pomaly variť👍Počas varenia občas zlahka pomiešame.
A hotový je výborný obed, alebo večera pre celú rodinku😉🥰
Ako prílohu k tomu môžte podávať chlieb, alebo nejaký posúch, börek či chlebové placky👍 ale výborne sa k tomu hodí aj ryža😉
Namiesto jahňacieho mäsa môžte na obmenu kludne použiť aj ťelacie mäso, alebo pokrájané kuracie stehná👍
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára