Výborná obmena lángošov, keď si nechcete vymastiť ruky😉😅 Pravdaže nenahradia tie naše klasické vysmážané, ale aj tieto sú velmi chutné a pravdaže sú aj výbornou obmenou/ riešením pre takého, kto z nejakých príčin nesmie jesť vysmážaný mastný lángoš👍😉 Cesto je velmi chutné a aj napriek pečeniu v rúre, zostane príjemne mäkké vďaka zemiakom v ceste👍
________________________________________________________________________
Potrebujeme:
600g hladká múka, 2 stredne velké zemiaky, 3pl jogurt, 2kl soľ, 21g droždie čerstvé, cca.3,75dl voda vlažná
Na plnku:
Cesnak, olej, soľ, Syr na strúhanie, Kečup
Na potretie:
Olej
________________________________________________________________________
1. Ako prvé si uvaríme 2 stredne velké zemiaky, popučíme a necháme trocha vychladnúť.
2. V jednej miske si najprv s múkou premiešame 2 kl soli. Následne pridáme ešte vlažné zemiaky, ktoré poriadne rozdrobíme v celej múke. Nakoniec dáme 3 pl jogurtu a vo 3 dl vlažnej vode rozmiešané kvasnice + 1 kl cukor. Tých zvyšných cca 0,75 dl pridávame postupne, ako múka pije. Vypracujeme polomäkké, lepkavé cesto. Pomocou múky ho iba napravíme do bochníka, už ho nemiesime! Poprášime ho múkou a necháme 1 h na teplejšom mieste nakysnúť..
3. Kým nám cesto kysne si pripravíme všetko na plnku. Pár strúčikov cesnaku postrúhame na jemno, osolíme a lyžicou ešte popučíme. Pridáme zo 2pl oleja a premiešame. Dalej kyslovkavý syr podla chuti a kečup ak máte radi😊👍
4. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 7-8 častí, ja som urobila 7. Nakoniec cesto krátko vymiesime do bochníčkov.
5. Každý bochníček rozťapkáme prstami, natrieme polovicu cesnakom, nato položíme syr a podla chuti kečup. Prehnutím cesto uzavrieme a boky len postláčame.
6. Lángoše poukladáme na plech s papierom a natrieme im vrch olejom. Napokon dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C cca.30 minút. Pre istotu si to treba sledovať👍A tu sú už krásne upečené lángoše👌 Z niektorých syr unikol von, ale to vôbec nevadí, takto s vytečeným syrom to vyzerá podla mňa lákavejšie/ chutnejšie👍😉
Lángoše majú aj takto v rúre pečené, výborné cesto a sú velmi chutné👍
Viem, že klasické vysmážané nenahriadia, ale je to jedna výborná obmena, napríklad na desiatu alebo výlet či piknik 😊 a ani ruky si nevymastíte🥰 👍
Prajem dobrú chuť !
Nádhera👍👍👍, určite vyskúšam, pre masozravcov naplním aj salámkou😁
OdpovedaťOdstrániťAhoj milá Mattlus 😊
OdstrániťSom rada, že sa ti recept páči a som si istá, že vám bude chutiť. Plnku si môžeš prispôsobiť😊 Daj vedieť potom👍