Mangold na vajci

 

 Výborné a jednoduché jedlo, ktoré u nás pripravujem väčšinou na víkendové raňajky, ked si za stôl zasadneme všetci spolu😊  Alebo aj ako jednu z príloh na večeru👍 Ak máte radi Špenát, tak Vám určite bude chutiť aj Mangold. Jeho chuť je podobná😉




________________________________________________________________




Potrebujeme:

Čerstvé listy Mangoldu, Cibulu, Vajíčka




________________________________________________________________




V tomto období, keď je aj Špenát v plnom prúde, si môžme pochutnať aj na Mangolde🙂 Je to zelenina podobná Špenátu, naozaj velmi chutná. Ja si ho pestujem v záhradke sama, takže v tomto období ho striedam so Špenátom👍 A musím sa priznať, že v tomto období sa najeme "zeleného" viac než dosť😅😉



Neudávam presné množstvá surovín, lebo záleží aj od počtu stravníkov. Ale poviem vám, že to tie listy vyzerajú vela len za čerstva, keď že sa scvrknú😊 Nakoniec budete mať z nich len za tanier😅 

1. Mangold umyjeme a aj so stonkami spolu na tenšie pokrájame. Cibulu pokrájame na drobno. Použite bielu, alebo červenú. Dalej si pripravíme aj vajíčka, ktorých množstvo je v podstate len na vás😊



2. V jednej panvici si zosklovatíme cibulu. Pridáme Mangold, trocha ho osolíme a necháme zakrytý dusiť do mäkka. Je to v podstate rýchlo udusené, ale predsalen trvá oniečo dlhšie než Špenát, lebo má hrubšie listy🙂


3. Na udusený Mangold nalejeme rozšlahané vajíčka, ktoré chvílku bez miešania tepelne upravíme👍

A skvelé, lahké jedlo máme hotové👍 Stačí k nemu dobré pečivo a najete sa do sýtosti. Podla chuti si k nemu môžte pripraviť aj ryžu, kedy vám to poslúži ako lahký obed či večera😉👌






 Prajem dobrú chuť !




Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍