Vláčny mramorový chlebíček
Fantastický, krehký koláčik, vhodný nie len k čaju, alebo ku káve, ale aj na sviatočné dni, alebo na nejakú rodinnú oslavu 😊 Je to najlepší a najvláčnejší mramorový koláč, čo som doteraz jedla😍 My ho máme naozaj velmi radi a verím, že bude chutiť aj vám! Je jednoducho úžasne chutný😉
___________________________________________________________________________
Potrebujeme:
500g hladká múka, 250g kryštálový cukor, 3 vajíčka, 200g maslo, 1/2dl olej, 3dl mlieko, Kôra z 1 citróna, 3pl citrónová šťava, 15g prášok do pečiva, 1ks vanilkový cukor, 1/4kl soľ, 100g kandizované ovocie, 2pl kakao, 1/2dl mlieko, 25g maslo na potretie
___________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny. Múku si zmiešame už vopred s PDP
2. Do jednej misky dáme zmäknuté maslo, oba cukre, citrónovú kôru a celé spolu poriadne mixérom vyšľaháme. Následne zašlaháme po jednom aj všetky vajíčka. Napokon striedavo vmixujeme aj všetky ostatné prísady. Čiže múku s PDP, mlieko a olej
3. Hotové cesto rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme 3pl citrónovej šťavy a kandizované ovocie. Do druhého zasa rozmiešané kakao s 1/2dl mliekom. Stačí všetko lyžicou premiešať, netreba už mixérom
4. Jednu sklenenú užšiu misu (28x17cm) som vystlela papierom na pečenie a cesto striedavo navrstvila. Môžete ho navrstviť ako sa vám páči a kludne použiť aj iný pekáč 😊 Koláčik dáme piecť do vopred zohriatej rúry na 170°C na cca 1 hodinu.Treba si to sledovať. Čas pečenia je zato taký dlhý, lebo je to na menšom pekáči/skle, kedže to je chlebíček 😊 Čas si treba jednoducho prispôsobiť podla toho, že v čom to pečiete. Treba urobiť skúšku ihlou
Po upečení ihneď natrieme vrch poriadne maslom. Maslo sa vpije a udržuje povrch úžasne vláčny a jemný😍😉
A necháme koláčik celkom celkom vychladnúť 😉
Chlebíček je fantasticky chutný! Je jemný, krehučký a krásne vláčny. Celkom sa rozplýva v ústach 😍 Kakaové cesto fantasticky ladí s bielym citrónovým, ktorému dodáva aj to ovocie výnimočnú chuť 😉👌
Nie len na druhý deň, ale aj o niekolko dní zostane tento koláčik vynikajúci a vláčny 😉 Vždy ked ho upečiem na nejakú príležitosť, tak ho zvyknem udržiavať v umelej dóze. Podla mňa je dokonca ovela lepší až od druhého dňa, než v deň pečenia 😊 Tak či onak, určite neolutujete ak ho upečiete‼️
Komentáre
Zverejnenie komentára