Pitapizza
Jedinečné spojenie Pita chlebu a Pizze 😉😍 Mali by ste chuť na dobrý Pita chlebík a aj na Pizzu?? Už sa nemusíte rozhodovať 😊😄 Ponúkam vám fantantastický receptík 2 v 1 😊 ktorý je u nás doma velmi oblúbený! Plnka sa môže obmienať podla chuti!
__________________________________________________________________________
Cesto:
800g hladká múka, 2,5dl vlažné mlieko, 2dl vlažná voda, 4Pl jogurt kopcom, 4Pl olej, 42g čerstvé droždie, 2kl cukor kryštál, 2kl soľ
Paradajková zmes:
140g paradajkový pretlak hustý, 2 strúčiky cesnak, 1kl oregano, trocha vody na zriedenie
Plnka:
Lubovolná podla chuti
Na potieranie:
0,5 dl mlieko, 1Pl olej
___________________________________________________________________________
1. Pripravíme si potrebné suroviny na cesto.Toto cesto je na Pita chlieb, ktoré tiež nájdete tu medzi mojimi receptami 😊
2.Najprv si do misky dáme mlieko,vlažnú vodu,2kl cukor a kvasnice.Dobre to rozmiešame metličkou.Potom dáme olej, 4 kopcovité PL jogurtu,sol a znova dobre rozhabarkujeme.Napokon postupne prisypávame múku do tekutiny a rukou múku stále dobre premačkáme,aby nezostali hrčky.Vytvorí sa nám polomäkké cesto,ktoré sa síce odlepuje od misy,ale o ruky sa ešte poriadne lepí. Cesto je/má byť jemné a také elastické.Napokon ho posypeme trochou múky a vymiesime ho krátko do bochníka.Nakoniec cesto zakryjeme utierkou a dáme na cca.45 minút na teplejšie miesto kysnúť
3. Kým nám cesto kysne, si pripravíme všetko potrebné na plnku. My máme radi tuniakovú plnku, takže som pripravila tuniaka v oleji, cibulu , plátkovú Goudu a ešte nastrúhaný klasický ementál. Dalej na druhú plnku salámu. Plnky a syry si každý môže prispôsobiť svojej chuti 😊 Ako paradajkový podklad som zmiešala kvalitnejší pretlak s oreganom a cesnakom, ktorý som zriedila s trochou vody. Ale kludne si podla chuti môžte dať aj kečup 😊
4. Nakysnuté cesto pokrájame na 11 rovnakých kúskov, ktoré následne znova premiesime do bochníčkov. Používajte naozaj len minimum múky.
5. S bochníčkami užaj pracujeme dalej...
Bochníček vyválkame na velkost 21-22cm. Najprv ho natrieme trochou pretlaku, položíme plátok syra, následne cibulu a tuniaka a trošku to osolíme. Potom už len posypeme strúhaným syrom a trochou oregana 😊 Tak isto som postupovala aj so salámovou plnkou.
6. Napokon naše Pita chlebíky uzavrieme podla fotopostupu a poukladáme ich na plech s papierom. Takto na plechu ich necháme podkysnúť 10-15 minutiek. Vlastne kým sa nám vyhreje rúra 😊
7.Podkysnuté natrieme mliekom, ktoré sme zmiešali s olejom a Pitapizze dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 200°C na 20minút.
Prajem dobrú chuť !
__________________________________________________________________________
Cesto:
800g hladká múka, 2,5dl vlažné mlieko, 2dl vlažná voda, 4Pl jogurt kopcom, 4Pl olej, 42g čerstvé droždie, 2kl cukor kryštál, 2kl soľ
Paradajková zmes:
140g paradajkový pretlak hustý, 2 strúčiky cesnak, 1kl oregano, trocha vody na zriedenie
Plnka:
Lubovolná podla chuti
Na potieranie:
0,5 dl mlieko, 1Pl olej
___________________________________________________________________________
1. Pripravíme si potrebné suroviny na cesto.Toto cesto je na Pita chlieb, ktoré tiež nájdete tu medzi mojimi receptami 😊
2.Najprv si do misky dáme mlieko,vlažnú vodu,2kl cukor a kvasnice.Dobre to rozmiešame metličkou.Potom dáme olej, 4 kopcovité PL jogurtu,sol a znova dobre rozhabarkujeme.Napokon postupne prisypávame múku do tekutiny a rukou múku stále dobre premačkáme,aby nezostali hrčky.Vytvorí sa nám polomäkké cesto,ktoré sa síce odlepuje od misy,ale o ruky sa ešte poriadne lepí. Cesto je/má byť jemné a také elastické.Napokon ho posypeme trochou múky a vymiesime ho krátko do bochníka.Nakoniec cesto zakryjeme utierkou a dáme na cca.45 minút na teplejšie miesto kysnúť
3. Kým nám cesto kysne, si pripravíme všetko potrebné na plnku. My máme radi tuniakovú plnku, takže som pripravila tuniaka v oleji, cibulu , plátkovú Goudu a ešte nastrúhaný klasický ementál. Dalej na druhú plnku salámu. Plnky a syry si každý môže prispôsobiť svojej chuti 😊 Ako paradajkový podklad som zmiešala kvalitnejší pretlak s oreganom a cesnakom, ktorý som zriedila s trochou vody. Ale kludne si podla chuti môžte dať aj kečup 😊
4. Nakysnuté cesto pokrájame na 11 rovnakých kúskov, ktoré následne znova premiesime do bochníčkov. Používajte naozaj len minimum múky.
5. S bochníčkami užaj pracujeme dalej...
Bochníček vyválkame na velkost 21-22cm. Najprv ho natrieme trochou pretlaku, položíme plátok syra, následne cibulu a tuniaka a trošku to osolíme. Potom už len posypeme strúhaným syrom a trochou oregana 😊 Tak isto som postupovala aj so salámovou plnkou.
6. Napokon naše Pita chlebíky uzavrieme podla fotopostupu a poukladáme ich na plech s papierom. Takto na plechu ich necháme podkysnúť 10-15 minutiek. Vlastne kým sa nám vyhreje rúra 😊
7.Podkysnuté natrieme mliekom, ktoré sme zmiešali s olejom a Pitapizze dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 200°C na 20minút.
Upečené Pitapizze necháme trochu vychladnúť 😊
Vzhľadom sa dokonca podobajú na Kaiserky 😉😊
Prekvapte svoju rodinku takýmto plneným pečivom 😊 Som si istá, že im bude chutiť!
Prajem dobrú chuť !
Krásna už len zahryznúť 👍👍
OdpovedaťOdstrániťDakujem pekne za milú pochvalu ;-) Sú naozaj úžasné!
OdstrániťAhoj, tak dnes prišla na rad...mattluss
OdpovedaťOdstrániťBoli vynikajúce, detičky sa išli pobiť😁. Uložené budú u nás častejšie. ĎAKUJEM.
OdpovedaťOdstrániťAhoj ☺
OdstrániťDakujem krásne za tvoju milú odozvu, som rada že doma chutilo 😉
Tak toto je pecka. Cesto je jedna báseň. Ja som si dala plnku podľa seba a je to fakt TOP!!!!
OdpovedaťOdstrániťZdravím 🙂 Som velmi rada, že si bola spokojná. Vdaka za odozvu!
Odstrániť