Ispanak yemeği /Špenátový Eintopf
Sezóna špenátu je v plnom prúde, tak to treba využiť a túto čerstvú zeleninu plnú železa zaradiť do jedálnička čo najviac 😊 A to kludne vo forme šalátu, alebo aj ako plnku do böreku. Ja nám ho často pripravujem aj takto, na spôsob Eintopfu 😊😋 Je to velmi jednoduché a chutné jedlo!
________________________________________________________________________
Potrebujeme:
1kg špenát čerstvý, 2 cibule, 2 zemiaky, 1-2ks párky údené, 7dl paradajky, 2Pl pretlak/pasta papriková, cca.3dl voda na podliatie, 0,5Pl ml.červená paprika, soľ a Isot podla chuti
__________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny. Cibulu si pokrájame na drobno, zemiaky na malé kúsky a párky na krúžky. Ked nechcete párky, nemusíte dať. Ja raz dám raz nie 😊 Dalej budeme potrebovať paprikovú pastu a za 7dl flašu zavárané paradajky.
2. Najprv si v hrnci na troche oleja zosklovatíme cibulu. Pridáme 2Pl paprikovej pasty, za 0,5Pl ml. papriky a necháme to minutku poškvrčať. Nakoniec pridáme tolko špenátu kolko sa do hrnca naraz zmestí, trocha osolíme a necháme zakryté trocha podusiť aby zmenšil špenát svoj objem. Ten zvyšný špenát treba pridať postupne tiež do hrnca.
3.Ked nám už špenát zmenšil objem, pridáme na drobno pokrájané zemiaky, pokrájané párky a celú flašu paradajok. Pridáme soľ a Isot papriku podľa chuti a podlejeme vodou podla potreby. Ja som doliala 3dl. Napokon necháme celé variť až kým zemiaky nezmäknú 😊
K tomuto špenátovému jedlu je ako príloha vhodný nielen chlieb, ale skvelo sa hodí aj lángoš, posúch, alebo aj börek 😍😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára