💯Šťavnaté aromatické kuracie prsia v Cornflakes
Šťavnaté aromatické kuracie kúsky v chrumkavom obale🤩 Toto je jeden z našich najobľúbenejších receptov z kuracích pŕs. Príprava je super rýchla a praktická. Určite neváhajte vyskúšať priatelia, som si istá že neolutujete😉😉
----------------------------------------------
Potrebujeme:
1-1,2kg kuracie prsia ( 2 kusy)
Na marinádu:
200ml Jogurt biely
2 Vajíčka
3 Strúčiky cesnaku
2 pl olej
Kôra z 1 citróna
2 kl Bazalka sušená
1 kl Mleté čierne korenie
2 kl Soľ
Postup:
Pomiešame si jogurt, vajcia, postrúhaný cesnak, postrúhanú kôru, bazalku, soľ, čierne korenie a olej. Kuracie prsia pokrájame na hrubšie krátke plátky / kúsky. Mäso dáme do marinády, pomiešame a odložíme do chladničky. V chladničke to necháme stáť 1 noc. Kludne môžte nechať aj 2-3 dni, a upiecť si mäso na dvakrát. Ak nemáte čas, kludne môžte piecť aj skôr, ale treba počkať najmenej 3 hodiny. Pred pečením mäso vyberieme z chladničky a dávame ho rovno do rozmrvených kukuričných lupienkov. Obalené vyprážame z oboch strán na strednom stupni. Ten čas úplne stačí na to, aby sa mäso prepieklo a zostalo šťavnaté😉👍 Kto chce, ten si namiesto kukuričných lupienkov môže mäso obaliť v strúhanke. Obidve chutia výborne!!!
Prílohu si už zvolí každý podla chuti.
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára