Velmi chutný jahňací guláš
Výborný obed, alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba👌🥰 Tento velmi jednoduchý a chutný guláš máme velmi radi. Je to málopracné, vďačné jedlo, ktorého výsledok stojí zato 😉😊
_______________________________________________________________
Potrebujeme:
750g jahňacie stehno, 4 velké zemiaky, 1 kápia, 2 zelené papriky, 1 cibula, 2 strúčiky cesnak, 2dl sterilizované paradajky, 1,5L voda, 1 malý zemiak na strúhanie, 1pl mletá červená paprika, 1 bobkový list, Podla chuti soľ, majoránku, mleté a celé čierne korenie, mletá rasca.
____________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetko potrebné. Mäso si pokrájame na väčšie kúsky, je dobré mať aj kosti, tie dajú chuť :-) Tie väčšie zemiaky pokrájame na väčšie kusy,ten maličký zemiak je na strúhanie na zahustenie gulášu. Dalej si pokrájame papriky na stredne velké kusy. Tie môžte použiť vlastne lubovolnej farby.A cibulu na drobno. Cesnak postrúhame neskôr. Paradajky zvyknem v zime používať do varenia svoje zavárané z flaše. Použijeme 2dl. Ak dáte čerstvé paradajky, tak treba dať zo 3 velké paradajky
2. V jednom hrnci dáme na troche oleja zosklovatiť cibulu. Následne dáme papriku, chvíločku necháme poškvrčať a pridáme mäso. Osolíme a necháme zakryté dusiť. Mäso si samé tiež pustí svoju šťavu, ale ak treba,tak neskôr aj podlejte trochou vody. Mäso udusíme pomaličky do polomäkka
3. Keď je už mäso polomäkké, pridáme zemiaky, papriku, za dvojdecový pohár paradajky a postrúhaný cesnak. Následne zalejeme vodou, tak aby jej bolo nad zemiaky. Ja som dala 1,5L vody. Nakoniec dáme 1velký bobkový list, alebo 2 maličké.Mletú rascu, celé a mleté čierne korenie a soľ podla potreby. Ak chcete mať guláš štiplavý, tak dajte aj čili
4. Asi po 5-10ich minutách varenia, pridáme na jemno postrúhaný zemiak a majoránku. Celé necháme pomaly variť až do mäkka. Treba kontrolovať zemiaky
Guláš je chuťovo výborný a aj presne dobrý hustý od postrúhaného zemiaku 👌 Podávame s chlebom a pokrájanou osolenou cibulou😉😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára