Rizoto s mletým mäsom a hroznovými listami

 


Fantasticky chutné Rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky🙂 Ja toto jedlo zbožňujem😊 Kombinácia korenín a ich chuti mi pripomínajú detstvo..




--------------------------------------------------------------



Potrebujeme:

4dl ryža, 250g mleté mäso (hovädzie), 2 cibule, 15-20 hroznové listy, olej, Soľ, mleté čierne korenie, majoránka, rasca mletá, voda na podliatie ryže (cca.1,2L)



--------------------------------------------------------------




Do tohto jedla potrebujeme čerstvé, mladé hroznové listy. Kedže my doma hrozno máme, tak nemám problém si hocikedy nazbierať zopár čerstvých listov😊 Najmä teraz je ich velmi vela, lebo hrozno len beží a beží..nestačím ho strihať😅😅 Zbytočné výhonky ktoré obstrihám majú vždy zopár krásnych listov a práve tie sú vhodné na varenie. Práve v týchto dňoch sa chystám robiť aj Sarmu🙂 Do tohto Rizota potrebujeme asi 20 väčších listov.



A tu je aj náš kocúrik Miš-Miš , ktorý mi robil spoločnosť pri strihaní hrozna🙂 On sa pravdaže len opaloval pri mňe na slnku a občas kukol na mňa😊 


-------------------------------------------------------------------




1. Okrem hroznových listov, ktoré si pokrájame na tenké pásiky si pripravíme aj všetko ostatné. Ryžu opláchneme a cibulu pokrájame na drobno. Mäso je lepšie použiť trocha mastnejšie.


2.Nakrájanú cibulu si udusíme na oleji, môžte trošku aj opiecť. Potom pridáme mäso, osolíme, okoreníme a necháme spolu trochu poškvrčať. Následne pridáme na tenko pokrájané hroznové listy, premiešame, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme kým nám listy nezmäknú.


3. Keď sú listy mäkké pridáme ryžu a znova dáme aj koreniny. Tie musia byť výraznejšou chuťou, lebo ryža ich pri varení potom vpije🙂 Celé dobre premiešame, podlejeme vodou, zakryjeme a varíme/ dusíme do zmäknutia ryže. Vodu si treba dolievať podla potreby, ako vaša ryža pije.


Toto rizoto je úžasnej chuti. Je sýte a kludne nahradí aj hlavné jedlo. Stačí k nemu len niečo kyslé, alebo šalát🙂 Chutné je aj s kompótom. 






Ps.
Ja som dala 1,5PL majoránky, 2kl rasca, 1-1,5kl mleté čierne korenie


Prajem dobrú chuť !



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍