Kuracie prsia v kôprovom cestíčku

 

Kuracie prsia pripravujem doma velmi rada a pomerne často. Kuracie prsia majú byť nielen chutné , ale aj krásne šťavnaté a ak  ich viete správne pripraviť, tak také aj zaručene budú😉👍 Tieto som tentoraz pripravila v kôprovom cestíčku. Chutia naozaj výborne.



__________________________________________________________________________



Potrebujeme:

1 celé kuracie prsia, 2 vajíčka, 3-4pl hladká múka, 1/2kl mleté čierne korenie, 2kl soľ, 2-3pl kečup, 1/2dl mlieko, 1 menší zväzok kôpor





__________________________________________________________________________





1. Najprv si pripravíme všetko potrebné. Kôpor použite čerstvý. Myslím, že teraz v jeho sezóne s tým nebudete mať problém🙂 Kuracie prsia si nakrájajte ako chcete. Môžte na väčšie rezne, alebo na menšie plátky, či podlhovasté kúsky. Je to vlastne na vás. Mäso sa zvlášť nesolí, soľ ide len do cestíčka - ja to aspoň nesolím, ale ak vy chcete tak si mäso trochu osolte. Ale pozor potom na možné presolenie-upravte si množstvo soli v cestíčku🙂



2. Z udaných surovín si vymiešame hladké, polohusté cestíčko. Cestíčko má mať hustotu ako poriadne husté palacinkové cesto.


3. Kúsky mäsa namáčame do cestíčka a vyprážame v oleji z oboch strán. Pečieme na strednom plameňi pekne do zlatista. Pre istotu si môžte prepečenie mäsa skontrolovať prerezaním mäsa v strede. Stačí malý rez, len aby ste videli či sú prsia ešte ružové, alebo už biele. Ak sú biele, tak ihneď vyberajte🙂


Mäsko je velmi chutné, mäkké a šťavnaté. Má kôprovú chuť😊 Skoro akoby ste jedli mäso s kôprovou omáčkou😅😅







Prílohu si už každý pripraví podľa chuti. Ja som urobila fazuľové pyré s petruškou a osolenú citrónovú cibulu🙂




Prajem dobrú chuť !





Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌