Záhrady sú teraz plné cukiet a tekvíc z ktorých sa dajú robiť rôzne jedlá a dobroty🙂 Toto je jeden z mojich spôsobov ako chutne a jednoducho pripraviť bielu tekvicu. Mám rada tento spôsob vyprážania, lebo jeho príprava vám nezabere vela času, všetko sa naraz spraví na jednom plechu a čo je najdôležitejšie, že chuť je taká istá úžasná, akoby ste 2hodiny vyprážali hore v panvici po kúskoch🥰😅😅
_________________________________________________________________________
Potrebujeme:
1 velká biela tekvica (alebo cukina)
Na obalenie:
Vajíčka, hladká múka, strúhanka, trocha mlieka a soľ podla potreby, 2dl olej
_________________________________________________________________________
1. Potrebujeme 1 bielu velkú, ale pritom mladú tekvicu. Táto moja má zo 2kg, ale je to mladučká tekvica, čo vlastne zistíte velmi jednoduchou skúškou😊 Ak vám nechet lahučko zíde cez šupku do tekvici znamená, že tekvica je mladučká a nemusíte ju vôbec pred použitím čistiť👍Takže tekvicu v tomto prípade tiež len umyjeme a vydlabeme stred. Nakoniec si tekvicu len znova prekrojíme, aby sme dostali 4 dlhé kusy. Mňe osobne to vyhovuje takto pokrájané, ale ak chcete, tak si ju pokrájajte aj na viac kusov🙂 Takto prichystanú tekvicu pred obalením dobre osolíme.
2. Na obalenie si pripravíme všetko celkom klasicky. Hladkú múku, strúhanku a vajíčka rozšlahané so soľou a trochou mlieka. Všetko treba dať vlastne podla potreby, záleží vždy od toho že kolko tekvice obalujete🙂 Dalej budeme potrebovať aj olej, bez ktorého chuť ani pri vyprážaní v rúre nemôže chýbať. Na túto velkú 2kilovú tekvicu som použila presne 2dl oleja. Nech vás to množstvo vôbec neodradí, lebo v panvici by ste na vypraženie velkej tekvice po kúskoch potrebovali aspoň 1/2L oleja🙂
3. Tekvicu obalíme najprv v múke, potom vo vajci a napokon poriadne v strúhanke. Strúhanku treba na tekvicu dobre popritláčať👍
4. Do jedného pekáča si nalejeme olej a tekvice v ňom poprevraciame a trocha si pomôžeme aj štetcom. Poťapkáme na ňu olej👍😉 Ak máte sprej, tak môžte na tekvicu ten olej nastriekať😊 Napokon hotové tekvice dáme na velký suchý plech vedla seba tak, aby sa nedotkýnali.
5. Tekvicu pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C cca.1 hodinu.
Záleží od rúry.A tu je už krásne upečená / vypražená voňavá tekvica😊👍
Takto krásne lákavo vyzerá zvnútra👌 Jej šupka je tiež velmi jemná, keďže to bola mladá tekvica🙂
Ja mám najradšej vyprážanú zeleninu so zemiakovým pyré🙂 Velmi sa hodí k tomuto jedlu aj tatárska omáčka.
Tekvica chutí výborne, skoro ako cuketa🙂 Určite skúšku neolutujete, verím že vám bude chutiť👌👌
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára