Cacık / Džadžik -uhorkovo jogurtový šalát
Cacık/Džadžik je jedno z najobľúbenejších studených jogurtových príloh v Tureckej kuchyni🙂 Je to vlastne niečo ako šalát. Podáva sa k mäsu, alebo rôznemu pečivu. Vlastne ku všetkému čo vám pasuje, alebo ako náhrada za klasický šalát🙂👍
______________________________________________
____________________________
Potrebujeme:
750g jogurt, 2 velké uhorky, 2 strúčiky cesnak, 2dl voda, soľ a citrón podla chuti
__________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetko potrebné. Uhorky sú najlepšie také tučné, čo majú dobrý šťavnatý stred🙂 Ja tu mám uhorky z mojej záhrady. Dalej budeme potrebovať jogurt, cesnak, trochu vody na zriedenie a citrón na dochutenie kyslosti ak treba🙂 Suroviny v tomto recepte sú skôr orientačné, keďže každý si to môže podla chuti všetko prispôsobiť.
Cacık je skvelá osviežujúca jogurtová príloha, najmä teraz v lete v týchto horúčavách🙂 Bez problémov vám v chladničky vydrží aj týždeň👍
Hodí sa ako náhrada klasických šalátov k mäsitým jedlám ale aj k rôznym múčnym jedlám a pečivám👌😉
Komentáre
Zverejnenie komentára