Cibuľovo- vňaťkový šalát / Sumakli soğan- maydanoz salatasi

 

Výborný šalát z Tureckej kuchyňe. Jeho chuť je jedinečná a to vďaka petržlenovej vňaťe a Sumaku. U nás doma je velmi obľúbený, robievam ho dosť často🙂 Ak sa nebojíte nových chutí, tak určite tento šalát vyskúšajte👍Verím, že skúšku neolutujete!!!




_____________________________________________________________________________



Potrebujeme:

1 väčší zväzok petržlenová vňať, 1 cibula, 2kl Sumak, 1/2kl soľ, 3pl citrónová šťava, trochu olivový olej





_____________________________________________________________________________






1. Pripravíme si všetko potrebné na šalát. Na tento šalát potrebujeme naozaj len málo surovín🙂


2. Vňať si pokrájame na menšie kúsky a cibulu na tenké pásiky. Pridáme Sumak, soľ podla potreby-ja som dala 1/2kl. A napokon citrónovú šťavu. Citrónovú šťavu si vlastne môžte dať aj podla chuti, ale treba jej dať tolko, aby bol šalát príjemnej kyslovkavej chuti🙂 


3. Nakoniec šalát dobre premiešame a necháme zo 2-3 hodiny postáť. Do tohto šalátu inak olej nejde, ale ak chcete tak si trochu zamiešajte doňho🙂




Ja zvyknem šalát poliať na tanieri pred podávaním trochu olivovým olejom. Tento šalát sa výborne hodí k pečenému mäsu, k rôznym mäsitým jedlám, ako aj k Lahmacunu alebo Tantuni👌😉


Prajem dobrú chuť !





Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍