Cibuľovo- vňaťkový šalát / Sumakli soğan- maydanoz salatasi
Výborný šalát z Tureckej kuchyňe. Jeho chuť je jedinečná a to vďaka petržlenovej vňaťe a Sumaku. U nás doma je velmi obľúbený, robievam ho dosť často🙂 Ak sa nebojíte nových chutí, tak určite tento šalát vyskúšajte👍Verím, že skúšku neolutujete!!!
_____________________________________________________________________________
Potrebujeme:
1 väčší zväzok petržlenová vňať, 1 cibula, 2kl Sumak, 1/2kl soľ, 3pl citrónová šťava, trochu olivový olej
_____________________________________________________________________________
1. Pripravíme si všetko potrebné na šalát. Na tento šalát potrebujeme naozaj len málo surovín🙂
Ja zvyknem šalát poliať na tanieri pred podávaním trochu olivovým olejom. Tento šalát sa výborne hodí k pečenému mäsu, k rôznym mäsitým jedlám, ako aj k Lahmacunu alebo Tantuni👌😉
Prajem dobrú chuť !
👍👍👍
OdpovedaťOdstrániť