Pizza slimáky
Toto sú naše najobľúbenejšie Pizza slimáky 😊 Sú jednoduché, celkom rýchlo hotové a fantasticky chutné 😉 Robievam ich najčastejšie k víkendovým raňajkám, kedže rodinka cez víkend dlhšie spí a ja mám viac času na prípravu raňajok 😊 Ale výborne sa hodia aj na desiatu do školy, alebo do práce. Moje deti ich majú velmi radi 😊
Cesto:
500g hladká múka, 3dl voda vlažná, 21g droždie čerstvé, 1kl sol, 4pl olej
Plnka:
200g syr strúhaný, 1 mozarella, 4-5pl jogurt, kečup, 1 velká konzerva tuniak v oleji, 2-3 čerstvé papriky, 2 stredne velké cibule, 2 strúčiky cesnak, Bazalka, oregano
Na potretie:
1 vajce
__________________________________________________________________________________________
1. V jednej miske si najprv premiešame múku so soľou. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Cesto ešte pomocou múky krátko vymiesime do bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.
2. Kým nám cesto kysne si prichystáme všetko na plnku. Postrúhame si syr a mozarellu na tenko pokrájame. Cibulu a papriku pokrájame na tenké drobné kúsky a cesnak postrúhame. Takto pokrájanú zeleninu trocha osolíme, premiešame a necháme zatial bokom. Kým nakysne cesto, ona trocha zmäkne 😊 Bazalku je najlepšie použiť čerstvú, ale ak nemáte po ruke, aj sušená je dobrá 😊
3. Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku a vyváľkame ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca.5mm. Následne ho natrieme najprv jogurtom a potom kečupom. Kečup treba dať od oka 😊 Od jogurtu bude cesto lepšie a aj slimáky ovela chutnejšie. Ja používam tento jogurtový " podklad " už vela rokov na Pizzu 😉😊 Naučila som sa to z jednej pizzérie 😊
4. Na natreté cesto rozdelíme najprv rovnomerne strúhaný syr a mozarellu. Následne pokrájanú zeleninu, potom tuniaka a nakoniec to posypeme oreganom a bazalkou. Trocha môžme aj osoliť. Napokon cesto z lahka skrútime do závinu.
5. Závin pokrájame na slimáky hrúbky dvoch prstov a ukladáme ich na plech s papierom. Dookola natrieme slimáky vajcom a dáme ihned piecť do rúry , ktorú sme si už vopred rozohriali na 200°C na 20-25 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak 😊
A tu sú už fajnové, voňavé slimáky! Jemne chrumkavé okraje a vláčna plnka 😍
Z tejto dávky mi vyšlo 15ks
Týmto Pizza slimákom odolá len málokto 😉 Sú fantastické!
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára