Jogurtová polievka / Yoğurt çorbası
Táto jogurtová polievka je naozaj velmi-velmi jednoduchá, rýchla a chutná 😊 Nepotrebujete na ňu žiadne "extra" suroviny, len to čo máte denne doma 😉 V tureckej kuchyni sa robí často a je velmi obľúbená.
________________________________________________________________________________________
Potrebujeme:
500g jogurt 3,6% , 1L vývar mäsový, 0,5L voda na doliatie, 2pl kopcom hladká múka, 1 vajce, 1dl orzo/ slovenská ryža, 2pl mäta sušená, Sol podla potreby/chuti , citrón na dochutenie polievky
________________________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetko potrebné na polievku.Ja tu mám tentoraz kurací vývar, ale zvyknem dať aj hovädzí 😊 kedy aký mám doma.
2.Jogurt, múku, vajce, sol a mätu dáme do hrnca a metličkou celé rozhabarkujeme do hladka. Pridáme vývar a ešte 0,5l vody. A až teraz to dáme hore variť na strednom ohni za stáleho pomalého miešania. Musíte polievku miešať dovtedy, kým sa nezačne riadne variť/ čiže vrieť. A to preto, aby sa vám náhodou nezhrčkavela a aj neprilepila o spodok hrnca 😊 Keď už sa začala riadne variť, tak ju už miešať nemusíte, naozaj len občas 😊 Od bodu varu necháme polievku pomaly variť cca.15 minút
3. Po 15-ich minutách varenia pridáme cestovinu a polievku s ňou dovaríme ešte cca.10-15minút. Vlastne kým sa cestovina neuvarí 😊 Ja som pridala aj trocha čerstvej mäty zo záhrady😊 Dá trocha sviežejšiu chuť polievke. Ak sa vám bude zdať polievka prihustá, tak môžte doliať ešte aj trošku vody. Napokon na konci, keď už je polievka hotová, podla chuti môžme dochutiť trochou citrónovej šťavy. Ale to vždy záleží od jogurtu, že aký bol kyslý.Treba ochutnať a rozhodnúť sa ☺ Nemusíte sa báť pridať na dochutenie citrón, polievka sa vám určite nezrazí 😉
Polievka je naozaj výborná. Je sviežej, kyslovkavej chuti 😊 Podávať sa môže nie len takto samotná, ale aj k múčnym jedlám.
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára