Jablková štrúdla z panvice

 Vláčna jablkovo-škoricová plnka v jemne chrumkavom, lístkujúcom ceste 😍 Velmi rada sa s vami podelím o tento trošku nezvyčajný spôsob, akým si viete pripraviť fantastickú jablkovú štrúdlu a pochutnať si na nej 😉 My túto štrúdlu zbožňujeme!

________________________________________________________________________________________

Cesto:
250g hladká múka, 2 žĺtky, 2pl olej, cca.1,5dl voda, štipka soli 
Plnka:
3 jablká, 2pl strúhanka, Hrozienka, 1kl škorica, Kryštálový cukor podla chuti
Na potieranie:
50g maslo 82%né

________________________________________________________________________________________

1. V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku so soľou. Pridáme žĺtka, olej a tolko vody, aby sme vypracovali polomäkké cesto, ktoré sa už oddeluje od misky. Troška ho pomúčime a krátko premiesime. Následne cesto rozdelíme na 2 časti a bochníčky poriadne natrieme zo všade tekutým maslom. Zakryjeme ich pečiacim papierom, alebo miskou a necháme 20 minút oddychovať/ postáť.
2. Zatial kým cesto oddychuje, si pripravíme plnku. Jablká si nastrúhame na hrubo, pridáme cukor, škoricu a hrozienka. Následne celé dobre spolu premiešame.
3. Oddýchnuté cesto si položíme na pečiaci papier a rozťapkáme ho na velkosť taniera. Následne cesto preložíme na čistý obrus a rukami ho rozťahujeme od stredu smerom k sebe 😊 Ide to celkom lahko, lebo cesto je naozaj ako žuvačka 😉 Cesto natiahnite na priemer cca.55-60 cm, to úplne stačí 😊
Čo by som podotkla je, že ak vám to maslo na ceste príliž stuhlo počas státia, tak dajte tanier s bochníčkami pred naťahovaním na minutku do ohriatej rúry, aby sa jemne na ceste spustilo 😊
4. Cesto najprv popolievame troškou masla. Následne zahneme donútra najprv jeden bok a potom druhý. Do stredu cesta dáme polovicu jabĺk, ktoré zakryjeme cestom. Cesto popolievame troškou masla a zakryjeme aj druhou stranou cesta 😊 presne podla obrázka
5. Nakoniec takto poskladanú štrúdlu upečieme na panvici na troche oleja. Pečieme ju pomalšie, z oboch strán zakrytú pokrývkou. Ja ju obraciam 2x , aby som mala istotu že aj vrstvy cesta sa pekne prepiekli /predusili a aj jablká zmäkli 😊 
Štrúdla je zvonka chrumkavá a z vnútra mäkkučká 😉😍

Cesto sa krásne lístkuje 😊

Štrúdla je najchutnejšia ešte za tepla, posypaná práškovým cukrom 😉😊 Šťavnatá jablkovo-škoricová plnka v chrumkavom ceste...Je to jednoducho velká dobrota!
      Prajem dobrú chuť !














Komentáre

  1. Oj Cesminka, toto vyzerá veľmi dobre...no ako každý Tvoj recept. Stále sa teším na nové. Tento určite vyskúšam😘❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 😊 vdaka si zlatá, som rada že sa recept páči. Táto štrúdla je naozaj velmi chutná, verím že skúšku neolutuješ ☺ Ak raz vyskúšaš, daj vedieť prosím 😊

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍