V rúre vyprážané hovädzie rezne

 

Fantastické hovädzie rezňe vyprážané dole v rúre😍 Sú mäkučké, šťavnaté a zvonka chrumkavé. Výborné jedlo z jedného plechu, a to priam bezprácne. Žiadne niekolko hodinové státie pri panvici v ktorej viete vypražiť naraz len  max.2-3kúsky mäsa. Takto v rúre máte naraz upečené hned viac rezňov a to pre celú rodinku🤩👍Neváhajte priatelia tento spôsob vyskúšať, je to praktickejšie, rýchlejšie a aj chutnejšie😉 Ja pripravujem hovädzie rezňe už len takto!!!




__________________________________________________________________________




Potrebujeme:

2kg hovädzie mäso, kurací tuk/kože, 4dl mlieko, 3pl jogurt,  soľ

Na obalenie:

vajce/múka/strúhanka, trocha olej





__________________________________________________________________________






1. Hovädzie mäso si pokrájame na plátky hrúbky prsta. Ja som kúpila v mäsiarstve kus mäsa priamo na rezne. Plátky musíte rezať tak, aby tie žilky mäsa čo vidíte neboli pozdĺž, to velmi dôležité🙂 


2. Rezne vyklepeme z oboch strán na tenko.


3. Zmiešame mlieko s jogurtom a mäso poukladáme do mlieka. Takto v mlieku nám mäso musí stáť 4 hodiny v chladničke.


4. Po uplynutí času mäso povyberáme z mlieka, najlepšie na kuchynský papier a aj ho trochu poutierame/osušíme. Následne mäso z oboch strán osolíme a klasicky obalíme.


5. Na väčšiu tácku alebo tanier si nalejeme trochu oleja a každý rezeň v ňom z oboch strán narýchlo otočíme. Nemusí byť celkom všade olej, stačí len kde-tu🙂 Rezne napokon ukladáme na suchý plech. Rezne sa kludne môžu aj kde-tu prekrývať, to vôbec nevadí, ony sa aj tak trocha scvrknu.


6. Teraz dáme k rezňom tuk pokrájaný na menšie kúsky. Používam kurací tuk, sú to kože a aj kuracie sadlo. Takto zo zmrznutého som odkrojila trocha a pokrájala na menšie kúsky. Sadlo kde-tu položíme pod mäso a aj na mäso hore. Tuk sa vypečie a naše rezňe budú mať dostatok tuku na vypraženie a dostanú aj výnimočnú príchuť🙂 Napokon celé dobre zakryjeme alobalom a dáme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 200°C. Na týchto 200°C to necháme len 15 minút a to vlastne len preto, aby sa nám to rýchlejšie celé prehrialo.


7. Po 15ich minutách stíšime teplotu na 170°C a pečieme 1hodinu.


8. Po 1 hodine zoberieme dole alobal , zvýšime teplotu na 200°C a necháme aby sa mäso upieklo pekne do chrumkava. Ja nechávam presne 30 minút. Za ten čas 1x mäso popolievame pomocou lyžice tou masťou čo sa nám okolo vypiekla. 


Rezne sú pekne upečené, o niečo lepšie a viditelnejšie z dola, keďže ležia v tuku na plechu 🙂 Ale z oboch strán sú krásne, tak jemne chrumkavé. Ak chcete, môžte ich lopatkou na plechu pred podávaním pootáčať🙂 Tiež to tak robievam.



Mäsko je krásne mäkučké a šťavnaté s jemne chrumkavým obalom🥰🥰 Rezne chutia naozaj úžasne a verte, že takéto rezne sa vám hore v panvici NIKDY nepodarí pripraviť😅👌 


Ja som k mäsu urobila zemiakové pyré a jasmínovú ryžu. Každý si mohol vybrať podľa chuti🙂 Bol k nim kompót a kyslé uhorky.


Prajem dobrú chuť !






Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍