Jablkové koláče s cukrovým povrchom

 

Jablkové koláče sú velmi obľúbené a myslím, že receptov na ňe nikdy nie je dosť, keďže jablká sú najčastejším a najobľúbenejším ovocím do koláčov😊 Rada by som sa preto s vami podelila o další skvelý recept👌 Tieto koláče sú velmi chutné, s bohatou šťavnatou jablkovou plnkou a neodolatelným chrumkavým cukrovým povrchom🥰👌 





___________________________________________________________________________





Cesto:

700g hladká múka, 100g cukor kryštál, 300g smotana, 1/2dl olej, cca.2dl mlieko, 21g čerstvé droždie, 1kl soľ

Plnka:

800g očistených jabĺk, 1 balíček pudingový prášok vanilkový, 2ks vanilkový cukor, škorica a práškový cukor podla chuti

Na potretie:

1 vajce

Na posyp:

Hnedý cukor





___________________________________________________________________________







1. V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme smotanu, olej a v 1dl mlieku napučané droždie. Tých zvyšných cca.1dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať polomäkké cesto, ktoré sa už oddeluje od misky👍 Napokon necháme cesto cca.1,5 hodinu na teplejšom mieste nakysnúť.



2. Zatial si očistíme jablká. Budeme potrebovať už čistú, očistenú váhu 800g. Polovicu jabĺk postrúhame nahrubo a polovicu zasa na drobno pokrájame. Pripravené jablká dáme zatial bokom.


3. Nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na 14 rovnakých kúskov. Každý kúsok cesta ešteraz vymiesime do bochníčka a napokon necháme bochníčky zakryté ešte 15 minút podkysnúť👍


4. Až teraz, tesne pred plnením si zamiešame našu plnku. Do jabĺk pridáme pudingový prášok, škoricu, van.cukor a práškový cukor. Celé dobre premiešame. Čo sa týka škorice a cukru si môže dať každý podla chuti. Ja som dala 2pl škorice a 2dl práškového cukru🙂


5. Podkysnuté bochníčky vyváľkame na velkosť malého tanierika a dáme bohato plnku. Následne uzavrieme podla obrázkov a otočíme uzavretou stranou nadol. Tú zlepenú, uzavretú stranu treba akoby podhnúť👍


6. Koláče pokladieme na plech s papierom, natrieme vrch rozšlahaným vajcom a posypeme hnedým cukrom. Následne nožnicami do každého koláča 2x zastrihneme a dáme ihned piecť do vopred rozohriatej rúry na 180°C cca.25 minút. Pre istotu si to ale treba sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak👍🙂


A tu sú už krásne upečené koláče👌😉 Sú voňavé, lahučké a vrch majú krásne chrumkavý od cukru🥰




Koláče sú výborné, cesto lahučké s bohatou šťavnatou plnkou👌🥰





Prajem dobrú chuť!


Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍